Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Локомотив (Пловдив): Горд съм с отбора

Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш заяви, че се гордее с футболистите си след равенството 1:1 като гост на шампиона Лудогорец. Наставникът посочи като основна причина за спечелената точка грешката на вратаря на "орлите" Симон Слуга, след която падна изравнителното попадение на Петър Андреев. 

"Ключът беше глупостта, която направи техният вратар и ситуациите, които не успяха да реализират Лудогорец. Аз обаче съм горд с отбора си. Играхме срещу най-добрия тим в последните 12 години и смея да твърдя с най-добрия български треньор за последните години. Това са важни неща, които отчитам и аз съм горд с моя отбор, че ние стояхме на моменти като равен с равен. Горд съм, че не искахме да избягаме от това, което се опитваме да правим през цялото време. Въпреки индивидуалната класа на играчите на Лудогорец, ние от първата до последната минута се опитвахме да играем футбол", коментира след срещата Томаш. 

"Футболистите започват все повече да вярват в целия процес, в собствените си качества и най-вече да вярват в колектива, което е много важно. Ние сме отбор, който може да победи всеки. Беше много важно да покажем едно постоянство, но това, че в момента сме на първо място, не е важно. Важно е къде ще бъдем в края на шампионата", каза още наставникът на Локомотив.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георг Щайнхаузер

Втори от Обиколката на България спечели 17-ия етап на „Джирото“

Германецът Георг Щайнхаузер, който през 2021 година завърши втори в Обиколката на България, постигна най-големия успех в кариерата си. Той триумфира в 17-ия етап от Обиколката на Италия, който бе един от най-трудните в тазгодишното 107-мо издание на едно от двете най-престижни колоездачни състезания в света. 22-годишният състезател на..

публикувано на 22.05.24 в 19:58
Дара Малинова

Българки са четвърти на европейското по художествена гимнастика

България се нареди на четвърто място в отборното класиране при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Дара Малинова и Магдалена Вълкова се представиха много добре и завършиха с общ резултат 117.300 точки в надпреварата. Малинова ще играе на финалите на обръч и на лента, а Вълкова е сред..

публикувано на 22.05.24 в 19:37
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна в квалификациите на „Ролан Гарос“

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на квалификациите за място в турнира от тенис "Ролан Гарос" и няма да има шанса да се представи на червените кортове в Париж в Големия шлем. Андреев, който е 236-и в ранглистата на АТР, отстъпи в три сета 6:4, 5:7, 3:6 на италианеца Джулио Дзепиери за 2:19 часа. Българската надежда спечели първата част..

публикувано на 22.05.24 в 19:33
Николай Костов

Николай Костов: Имахме контрол над целия мач

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, бе доволен след минималния успех на своя тим с 1:0 при гостуването на Крумовград в срещата от предпоследния пети кръг в първата шестица на Първа футболна лига.  "Успяхме да прекъснем серията на Крумовград, защото бяхме добре мотивирани за този мач и имахме план за играта, който футболистите..

публикувано на 22.05.24 в 19:30
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Моето бъдеще ще се реши след последния кръг

Старши треньорът на Крумовград - Станислав Генчев, изрази разочарование след поражението на неговия отбор с 0:1 от Левски. По този начин "сините" сложиха край на серията от 15 поредни двубоя без загуба за новака в българския футболен елит. Специалистът коментира и слуховете за евентуално негово преминаване в Левски. "Всяко нещо има начало и..

публикувано на 22.05.24 в 19:27
Цветана Добрева

Цветана Добрева: Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на ОИ в Париж

"Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на олимпийските игри в Париж. По-трудно ще бъде да спечели медал. Има гимнастички, които изпълняват прескоци с много по-високи оценки за трудност. Тя добави още 8 десети към тези прескоци, които изпълнява. Това не е малко и се надяваме да е достатъчно, може би малко няма да й достигне за..

публикувано на 22.05.24 в 18:38
Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 година, след като "сините" спечелиха с минималното 1:0 като гости на новака в елита в двубой от предпоследния пети кръг в плейофната фаза в първата шестица в Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Вендерсон Цунами във втората минута на добавеното време. Така столичани..

публикувано на 22.05.24 в 18:35