Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в склад на бивша лимонадена фабрика в кюстендилското с. Жиленци

Снимка: БТА

Няколко екипа огнеборци и техника гасят пожар, възникнал след обяд в склад на бивша фабрика за безалкохолни напитки в кюстендилското с. Жиленци, съобщиха от полицията. 

Към 17:00 часа пожарът е бил овладян. Работи се по окончателното му ликвидиране.

Извършен е обход в района на пожара, осъществен е контакт с живеещите в близките къщи, не са констатирани проблеми със задимяването.

По първоначална информация пламнала е коледна украса, каза за БНР говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Войник на хутите насочва картечница към автомобил, докато патрулира по време на протест срещу САЩ и Израел в Сана, Йемен.

Йеменските хути са атакували три плавателни съда в Червено и Средиземно море

Йеменските хути заявиха, че са атакували три плавателни съда, включително петролен танкер, в Червено и Средиземно море с балистични ракети, безпилотни самолети и лодки с взривни устройства. Хутите са атакували кораба "BENTLEY I" и танкера "CHIOS Lion" в Червено море, съобщи военният говорител Яхия Сари. Той добави също, че групировката е..

публикувано на 16.07.24 в 07:43
Церемония по издигане на флага на ЕС пред Европарламента в Страсбург, 15 юли 2024 г.

Учредително заседание на новия Европарламент

Европейският парламент се събира на първото си заседание, на което днес трябва да бъдат избрани негов председател, заместник-председатели и квестори. 720 евродепутати днес ще гласуват за кандидатурата на председателя на предишния ЕП Роберта Мецола, излъчена от Европейската народна партия, за половин мандат от две години и половина. На този..

публикувано на 16.07.24 в 07:34
Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс.

Тръмп посочи своя кандидат за вицепрезидент

В първия ден на Националната конвенция на републиканците бившият президент Доналд Тръмп, който се очаква да бъде официално номиниран за кандидат-президент, избра сенатора Джей Д. Ванс от Охайо за свой кандидат за вицепрезидент. 39-годишният сенатор Джей Д. Ванс (Джеймс Дейвид Ванс) е бивш отявлен критик на Доналд Тръмп, който впоследствие се..

публикувано на 16.07.24 в 07:34

Червен и оранжев код за горещини, температури до 42°

Червен предупредителен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 4 области - Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград. За останалите области на страната в сила е оранжев предупредителен код за горещини. Днес ще бъде слънчево, след обяд над източните райони и Дунавската равнина с..

публикувано на 16.07.24 в 07:23

Недоверието към ваксините в Европа е причина деца да пропускат имунизации, отчитат от СЗО и УНИЦЕФ

123 хиляди деца в Европа и Централна Азия не са получили каквито и да били рутинни ваксинации, сочат последните данни за националното имунизационно покритие, които бяха оповестени от Световната здравна организация и УНИЦЕФ.  Ваксинирането на децата по света се е забавило през изминалата година. В сравнение с нивата от 2019 година преди пандемията на..

публикувано на 16.07.24 в 05:29
Киър Стармър, лидер на победилата Лейбъристка партия

В бъдеще може да има среща на върха Обединеното кралство-ЕС

Европейските лидери са "непредубедени" за това как да рестартират отношенията с Великобритания и не изключват възможността за среща на върха Обединеното кралство-ЕС в бъдеще, каза високопоставен служител на ЕС преди срещата в четвъртък в Бленъм, графство Оксфордшър. Вестник "Гардиън" цитира неназован източник, че Брюксел е отворен за бъдещите..

публикувано на 16.07.24 в 05:22

Глобалното затопляне удължава денонощието и може да доведе до проблеми с интернета и GPS

Климатичната криза причинява удължаване на денонощието, защото масата на топящите се ледници променя планетата ни. Това показва изследване, публикувано в научния журнал на Националната академия на Съединените щати и цитирано от "Гардиън". Според учените, провели анализа, феноменът е поразителен пример за това как действията на човечеството променят..

публикувано на 16.07.24 в 05:19