Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков обвини бившите си съмишленици от "Да запазим Корал", че са станали "ДАНС-доносници"

Кирил Петков
Снимка: БТА

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков честити днешния празник с пост във Фейсбук. Той публикува снимка на семейството си на плажа Корал и обвини бившите си съмишленици от сдружението "Да запазим Корал", че от "фейсбук рицари" накрая са се превърнали в "ДАНС-доносници".

"Не е храброст да доносничиш на ДАНС. Там е мръсно, няма смисъл да се правите на революционери, а реално да ви използват в тази кампания точно силите на задкулисието", написа Петков.


По сигнала за документна измама чрез фалшифициране на подписи на членове на УС на сдружението, за да може Кирил Петков да стане министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев, се води досъдебно производство. Случаят е отпреди три години, разследването е образувано преди девет месеца.
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Корнелия Маринова

АДФИ е съставила акт на бившия кмет на Ловеч Корнелия Маринова

Агенцията за държавна финансова инспекция е съставила акт на предходния кмет на Ловеч Корнелия Маринова за  установено административно нарушение при поемане на ангажимент за поемане на разходи за 8 милиона лева за строителството на втората клетка на депото за отпадъци в града. По случая се води и разследване от прокуратурата. Агенцията е установила..

публикувано на 27.05.24 в 16:58
Президентът Румен Радев

Радев от Швейцария: Важно е да се говори не само за оръжие, но и за мир

Президентът Румен Радев, който е на посещение в Швейцария, коментира предстоящата среща за мир за Украйна, на която Берн ще бъде домакин.  Държавният глава коментира и приетата от Парламентарната асамблея на НАТО декларация, която да позволи на Украйна да използва изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на руска територия...

публикувано на 27.05.24 в 16:48

Най-тежката мярка за неотклонение за мъж, убил майка си

Габровският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, за мъж от Севлиево, обвинен в това, че убил майка си по особено мъчителен начин и с особена жестокост.  Тежкото престъпление е извършено на 23 май.  Привлеченият по обвинение в убийство 36-годишен мъж от Севлиево остава в ареста, реши Окръжният съд в Габрово,..

публикувано на 27.05.24 в 16:44

Само 10% от обучените у нас парамедици започват работа в системата на спешната ни помощ

Само 10 процента от обучените у нас парамедици започват работа в системата на спешната ни помощ, а поради липсата на регулация на тази професия се назначават на други длъжности в спешните центрове. Това обявиха от Съюза на парамедиците в България по повод днешния Световен ден на спешната медицина. От организацията припомниха, че около половината от..

публикувано на 27.05.24 в 16:35
Президентът Румен Радев

Президентът Радев обсъди с колегата си Виола Амхерд българо-швейцарското сътрудничество

Президентът Румен Радев, който е на работно посещение в Швейцария, обсъди с колегата си Виола Амхерд двустранното сътрудничество между София и Берн, теми от европейския дневен ред и ситуацията в глобален план.  След срещата Радев заяви: "Изразих нашата признателност за изключително добрите резултати от българо-швейцарската програма за..

публикувано на 27.05.24 в 16:32

На протест в Брюксел млекопроизводителите поискаха справедливо възнаграждение за труда си

Млекопроизводители от различни европейски страни се събраха в Брюксел, за да поискат справедливо възнаграждение на труда си. Протестът им беше далеч по-малочислен от фермерските протести през февруари и март.  Около 100-ина души се събраха на площад "Люксембург" пред Европейския парламент около обяд, за да поискат справедливо възнаграждение на..

публикувано на 27.05.24 в 16:18

Избирателите в Монтана са намалели с 1000 души

С 1000 по-малко ще бъдат избирателите на изборите в област Монтана на 9-и юни в сравнение с година по-рано.  Четири общини са поискали да имат подвижни секции. Спрямо вота от април миналата година ще гласуват по-малко жители на региона, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко Петков. Първоначално, от..

публикувано на 27.05.24 в 16:04