Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Снимката е илюстративна

Телескоп на покрива и нарове за спане - градят зелен учебен център под връх Звездец

Училище с телескоп на покрива и нарове за спане. Сдружение за споделено учене "Ела" изгражда образователен център сред природата под  връх Звездец в Подбалкана.  Като част от програмата на сдружението „Училището има смисъл“  се правят..

публикувано на 06.01.20 в 15:10

Александровска болница ще прави скрининг на пациенти с висок риск от развитие на диабет

Екип от медицински специалисти в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в Университетската болница Александровска планира да проведе широкомащабен скрининг за хора с висок риск за развитие на захарен диабет тип 2 с цел превенция на..

публикувано на 06.01.20 в 14:13
Проф. Евгени Иванов

Модерни лаборатории в БАН тестват материали по европейски проекти

„Могат да се изпитват метали, керамика, полимери, материали за микроелектрониката“ – обяснява проф. Евгени Иванов от Лабораторията по микро и наномеханика в Българската академия на науките за апаратура, с която лабораторията е оборудвана в рамките..

публикувано на 04.01.20 в 10:25

"Хостел Европа" - картина на мигрантския живот в България

Хосе Антонио Санчез Манзано е испански журналист и фотограф. Любими негови жанрове са литературната хроника и репортажната фотография. От 2013 до 2016 документира живота и историите на преминаващите през България мигранти и пътя им през Балканите..

публикувано на 30.12.19 в 11:40

Румен Данговски: Всички пътища водят обратно към България

Оптични чипове с изкуствен интелект, машинно самообучение, машинно резюмиране на статии от научни списания. Това са част от областите, в които работи Румен Данговски. В момента 24-годишният студент е втори семестър докторант в Масачузетския..

публикувано на 30.12.19 в 09:36

Проект за телемедицина ще следи здравето на възрастни хора

„Цвят в живота“ е проект за обичта, доверието и отговорността между хората. Проектът предвижда подкрепа за самотни възрастни хора от северозападна България .  Това е иновативен модел на грижа в домашна среда за уязвими и самотни възрастни хора чрез..

публикувано на 27.12.19 в 13:36
Снимка от изложбата „България през стъклото на времето“

Представят изложбата „България през стъклото на времето“ в Рим

В Рим се открива на 12 декември изложбата „България през стъклото на времето“. Изложбата може да бъде видяна в Музея на Рим в квартал "Трастевере" и ще продължи до 12 януари 2020 година.   "Изложбата представлява 36 плаки, фотографски плаки..

публикувано на 10.12.19 в 14:55
Хана Стивънс и Уил Бъкингам

Британски автори ще водят курсове по творческо писане в България

Хана Стивънс и Уил Бъкингам са британски писатели, създатели на сайта "Уинд енд боунс". Отскоро са в България и започват курсове по творческо писане тук, първият от които започва днес.  "Имаме твърде дълга връзка с България. Преди доста години..

публикувано на 03.12.19 в 13:30
Еделина Кънева

Еделина Кънева отбеляза 30 години на сцената

Една от водещите солистки на Националния музикален театър "Стефан Македонски"- Еделина Кънева, отбеляза 30 години на неговата сцена с концерта “Всичките мои мъже". Певицата прави дебюта си на сцената на Бургаската държавна опера. Следват три..

публикувано на 27.11.19 в 16:45

Отбелязват 70-годишнината на композитора Марин Вълчанов с концерт

Концерт по повод 70-годишнината от рождението на проф. Марин Вълчанов ще събере на една сцена в понеделник вечерта, на 25 ноември, най-близките му съмишленици: някои от тях - колеги от Симфоничния оркестър на БНР, където той беше дългогодишен първи..

публикувано на 24.11.19 в 12:24