Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Златоград

Онлайн платформа рекламира Странджа, Сакар и Източните Роподи

Нова платформа ще популяризира културата и туризма в Югоизточна България. Платформата носи името „СТРАСАКИР“ и обединява съкращенията на Странджа, Сакар и Източни Родопи. „Целта ни чрез това странно име да започнем да популяризираме този,..

публикувано на 20.11.19 в 10:02
Александър Станков и Радостина Ангелова

Майка и син написаха романа "Утре"

Радостина Ангелова и Александър Станков - майка и син, са автори на романа "Утре". Майката - Радостина Ангелова,  е автор на няколко самостоятелни книги и преподавател в СУ "Свети Климент Охридски".  Премиерата на книгата ще бъде на 12 декември в НДК в..

публикувано на 18.11.19 в 16:26
Силвия Томова

Силвия Томова: Ако родителите се отчаят, обричат детето с аутизъм на самота

Писателката Силвия Томова е посветена на нова кауза - работи с деца с аутизъм.  Авторката на „Печатарят“, „Черни маслини и двама мъже“, „Милост за приятелите“ и „Грохот“ е д ефектолог и журналист по образование. „След известно време в..

публикувано на 13.11.19 в 15:23

10-годишната Фани Транчева помага на три деца благотворително

10-годишната Фани Транчева има музикален талант. Носител е на международни награди. За трета поредна година Фани организира благотворителна кампания. Тази година кампанията е озаглавена "Усмихни дете с детска церебрална парализа". "Децата,..

публикувано на 11.11.19 в 16:13

Виртуози на китарата представиха новия си проект в София

Двама виртуози на китарата - наричаният "Джими Хендрикс на акустичната китара" Антонио Форчоне и един от малцината всепризнати виртуози на фретлес китара и преподавател в "Бъркли Колидж" на този инструмент Дженк Ердоган се срещнаха в първи съвместен..

публикувано на 05.11.19 в 16:29

Мария Каракушева: Цялата съвременна музика стъпва на класиката

Пианистката и композитор Мария Каракушева ще представи на 30 октомври мултимедиен спектакъл в клуб Music Jam в София. Тогава младата артистка съвместно с Quarto Quartet ще представи първия си албум  "Heart eclipse". Всеки творец трябва да бъде..

публикувано на 28.10.19 в 14:17

Институтът за развитие на публичната среда също следи изборите

Институтът за развитие на публичната среда ще следи как се провеждат изборите.  Диана Евтимова от ИРПС сподели за БНР „На тези местни избори ще имаме ограничено наблюдение в градовете София, Перник, Видин, Пазарджик, Кюстендил и населените места..

публикувано на 27.10.19 в 09:07
Станислав Георгиев

Балкански маратон с кауза през Букурещ и София

Благотворителният утрамаратон  " 1000 km Balkan Charity Challenge ", започнал от румънската столица Букурещ на 19 октомври, ще пристигне в България на 22 октомври. Очаква се това да се случи около 16 часа пред храма "Света Неделя" в София.  За 11..

публикувано на 21.10.19 в 16:11
Радостина Христова

Радостина Христова: Децата–орхидеи се нуждаят от безусловна подкрепа

Една пета от децата са по-чувствителни и тях можем да наречем „орхидеи“. Останалите устояват на бурите на реалността и тях можем да оприличим на глухарчета. Книгата на американския психолог Томас Бойс „Детето – орхидея или глухарче“ учи родителите..

публикувано на 15.10.19 в 10:39
Петя Кокудева

Петя Кокудева между елфите от Фарьорските острови и пустинята Атакама

Детската писателка и пътешественик Петя Кокудева, автор на книгата "Поздрави от синята палатка", гостува на предаването "Закуска на тревата" между две свои пътувания - в Скандинавия, до Фарьорските острови, и до Южна Америка.  Фарьорските острови са..

публикувано на 14.10.19 в 10:05