Минералната вода като енергия за отопление или охлаждане

Министерството на енергетиката обявява покана за набиране на проектни предложения по процедурата „Използване на геотермална енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сгради държавна или общинска собственост“, финансирана по програма..

публикувано на 15.03.21 в 12:33
Богомил Николов

След 13 май потребителите могат да си искат парите от туроператорите за неосъществени пътувания

До 13 май тази година беше отсрочката за туроператорите по Закона за извънредното положение, да заплатят на хората, които не са си получили парите за неосъществени пътувания . Това поясни пред БНР Богомил Николов от "Асоциация активни потребители"...

публикувано на 15.03.21 в 10:42

Ирина Матеева: Гнездящите птици в България са около 280 вида

От началото на седмицата започнаха онлайн лекциите в рамките на курса "Близки срещи с птиците".  Предстоят и практически занятия чрез теренни излети за наблюдение на птици, обясниха от  Българското дружество за защита на птиците. По време на обучението..

публикувано на 14.03.21 в 15:35
Елена Иванова

Елена Иванова описва преживяванията си от туристически пътувания в България в специален блог

Елена Иванова е създател на блога "Друми в думи". Преди 7 години решила да пише статии за туризъм, за местата в България, които е посетила.   "Аз посещавам места предимно в България и преди пандемията. Ходила съм в чужбина и то немалко ...

публикувано на 13.03.21 в 19:47

Илия Левков: Предстои ускорено навлизане на електромобилите у нас

Електромобилите в България се увеличават всяка година между 20 и 50% - това съобщи пред БНР Илия Левков, председател националната браншова организация „Индустриален клъстер Електромобили“. „Разбира се, абсолютното число е доста ниско. Към..

публикувано на 09.03.21 в 08:09

Пчелните продукти при лечението на Covid-19

"Последната година на пандемия наблюдавам, че има данни, че пчеларите не боледуват от Covid - 19, както и някои апитерапевти, лекували болни с коронавирус, също не се разболяват. Това не е на 100 % доказано, но и при нас има информация, че това..

публикувано на 02.03.21 в 13:46

Гората.бг: Включи се в засаждането на плодни дръвчета на 3 март

Гората.бг организира доброволци за засаждане на плодна , медоносна и ветрозащитна гора до село Петърч на 3 март от 10:30 до 16:30 часа. "Целта е да се осигури повече храна за пчелите в района и по-добра превенция от наводнения. Идеята е да засадим..

публикувано на 02.03.21 в 13:36

Възстановява се популацията на къдроглавия пеликан у нас

Над 50 двойки пеликани вече гнездят в колонията си в резервата Сребърна край Силистра. От около месец те обитават наколните платформи и тръстиковите масиви около тях в централното водно огледало. През последните две години къдроглавите..

публикувано на 02.03.21 в 10:53

Екопротест настоява за трайно решение за застрояването по морето

Коалиция „За да остане природа в България” и Инициативата „Зелени закони” организират нов национален протест против унищожаването на природата по Черноморието . Протестни прояви тази вечер ще се проведат в София, Пловдив и Русе. Акциите са планирани..

публикувано на 01.03.21 в 10:47

Варненци бранят с протест гора от изсичане, страхуват се от свлачище

С неколкократно затваряне на пътни артерии за втори път протестиращи във Варна се обявиха срещу изсичане на дървета заради предстоящ инвестиционен проект.  Става дума за  варненската местност Коджа тепе, където е предвидено изграждането на  8..

публикувано на 22.02.21 в 09:44