Еврорадио

понеделник
от 19.30 до 21.20 часа
Концерти на едни от най-известните музикални състави, получени чрез международния музикален обмен.
Екип: „Класика“

Публикации

Смесеният хор на БНР, диригент Георги Еленков

9 април – Специален ден на Еврорадио, посветен на Страстната седмица и Възкресение Христово

от 11 часа – до 12 часа Концерт от България Добри Христов – Песнопения по Всенощно бдение. Песнопения от Великата вечерня. Изпълнява Смесения хор на БНР с диригент Георги Еленков, солисти: Пламен Кумпиков (бас), Боян Василев (тенор), Стефани Кръстева..

публикувано на 08.04.17 в 09:05

Коледен ден на Европейския съюз за радио и телевизия

Специалният Коледен ден на Еврорадио е една от най-популярните музикални оферти на Европейския съюз за радио и телевизия от първото му провеждане през 1995. В тези 21 години традицията е неизменна – в последната неделя преди светлия християнски..

публикувано на 18.12.16 в 08:05

Еврорадио почита паметта на Пиер Булез

В самото начало на новата 2016 година светът изгуби едно от водещите имена на тъй наречената „нова музика“. Пиер Булез – композитор, диригент и педагог, който без съмнение стои в основата на всеобщия дебат относно съвременната класическа музика от втората..

публикувано на 18.01.16 в 08:55
Сър Джон Елиът Гардинър

Неделна музикална вечер със Сър Гардинър, Бетовен, Менделсон и Шуман

Сър Джон Елиът Гардинър има необикновен творчески път. Израства в семейството на музиканти любители, фермери в Северен Дорсет. Първите си уроци по дирижиране взима едва 15-годишен и се възхищава от кантатите на Йохан Себастиан Бах. Учи в Кембридж история и..

публикувано на 04.10.15 в 08:30

Славим Рождество на 12 европейски езика

Всяка година, около седмица преди светлите Рождественски празници, Европейският съюз за радио и телевизия организира тържествен „Коледен ден на Еврорадио”. Тази година в проекта участват 12 радиостанции от Европа и Америка и свои концерти предлагат Русия,..

публикувано на 20.12.14 в 09:35

Избрано от EURORADIO2SEE: Ноа откри конкурса Prix Italia

Чуйте концерта от 21 септември в Торино. Конкурсът Prix Italia е създаден през 1948 г. от РАИ и е проведен в Капри. В него вече участват 87 обществени и частни телевизионни и радио организации, представящи 46 страни от петте континента...

публикувано на 30.09.14 в 12:17

Избрано от EURORADIO2SEE: Международен радиоконкурс за млади музиканти „Концертино Прага“

Вече една година видео платформа за обмен EURORADIO2SEE, създадена за изключително ползване от общността на страните-членове на Европейския съюз за радио и телевизия, предлага видео на концерти на запис или на живо. Българското национално радио се..

публикувано на 23.07.14 в 12:02
Смесеният хор на БНР

16 декември – Коледен ден на Еврорадио

18 държави излъчват Коледния концерт на Смесения хор на Българското национално радио – „Да сме живи, да сме здрави, който се състоя на 13 декември в Първо студио на БНР. Проявата е част от празничната програма на Еврорадио и ще бъде транслирана за 21..

публикувано на 07.12.12 в 13:57

18 декември – Коледен ден на Европейския съюз за радио и телевизия

Отколешна традиция е седмица преди Рождество Христово страните, членуващи в европейската организация за радио и телевизия, независимо дали са католически, православни, протестантски, да подготвят специални концерти с музика за празника. Различни са и..

публикувано на 14.12.11 в 16:45

На Цветница – денят на тържественото влизане на Исус в Йерусалим, целият християнски свят – от Сидни до Стокхолм, възпява празника

Отново всички заедно ще празнуваме наближаването на светлия християнски празник. Повече от десет радиостанции обединяват усилията си и представят най-добрата музика, посветена на Възкресение Христово. Без да предлага този път концерт, БНР чрез програма..

публикувано на 15.04.11 в 11:16