Музикален момент

понеделник
от 14.00 до 15.00 часа


"Вие сте с „Музикален момент" – времето и мястото за среща на "най-доброто от класиката в жанра" – под това мото всеки понеделник предаването предлага едночасова музикална импровизация върху дадена тема с подбрани образци от различните музикални жанрове: барок, класика, романтика, поп, рок и джаз.

Екип: Аделина Александрова

Публикации

Новогодишният концерт 2014, дирижиран от Даниел Баренбойм

Новогодишният концерт на Виенската филхармония – директно от Златната зала „Музикферайн“, Виена

На първи януари един от най-прекрасните символи на Новата година – традиционният новогодишен концерт на Виенската филхармония – за 83-ти път ще събере пред телевизионните екрани и радиоапаратите милиони зрители и слушатели от цял свят! Независимо от..

публикувано на 31.12.21 в 09:47

Новогодишният концерт на Виенската филхармония – символ на надеждата

Всяка година на 1 януари точно в 12.15 светът е МУЗИКА ! Независимо от различията, политическите противоречия, кризите и конфликтите, хората от цял свят забравят своите спорове и стават едно голямо семейство, обединени около най-красивото от всички..

обновено на 01.01.21 в 11:24
Репетиция на Виенската филхармония за Новогодишния концерт с диригента Андрис Нелсонс

Новогодишен концерт на Виенската филхармония с диригент Андрис Нелсонс

Кое е най-чаканото, най-коментираното и в крайна сметка – най-любимо музикално събитие на всяка година? Разбира се – традиционният Новогодишен концерт на Виенската филхармония , без който всички ние просто не можем да си представим, че годината е..

публикувано на 30.12.19 в 16:15
Диригентът Кристиан Тилеман

Три юбилея в Празничния новогодишен концерт на Виенската филхармония 2019 – 1 януари, 12.15 часа

Има неща, без които Новата година просто е немислима, и Празничният новогодишен концерт на Виенската филхармония без съмнение е едно от тях. През 2019 г. това ярко музикално събитие, което не само е една от емблемите на Австрийската столица, но вече се е..

обновено на 31.12.18 в 12:55

Рикардо Мути и Виенската филхармония – за пети път заедно в Празничния новогодишен концерт от „Музикферайн“!

Едва ли някой може да си представи първи януари без музиката на фамилия Щраус и отрупаната с цветя Златна зала на „Музикферайн“ във Виена! Празничният новогодишен концерт на Виенската филхармония , започнал през 1939 година като опит за повдигане на..

публикувано на 30.12.17 в 08:05
Зубин Мета по време на репетиция с Виенската филхармония за предстоящия концерт

Да посрещнем още една Нова година заедно с Виенската филхармония и музиката на фамилия Щраус

Директно предаване от Златната зала на „Музикферайн”, Виена на 1 януари, от 12 часа, по програма „Христо Ботев” Традициите са нещо прекрасно! Независимо дали се придържаме стриктно към тях, или демонстративно ги пренебрегваме, именно те, традициите,..

обновено на 31.12.14 в 07:51

Послания за мир и красота в празничния новогодишен концерт на Виенската филхармония – директно от Златната зала „Музикферайн”, на 1 януари, от 12.15 часа

„Традициите не са това, което бяха” гласеше една шеговита реклама, превзела преди няколко години телевизионните екрани. Тя обаче е безсилна пред постоянството и оптимизма, с който всяка година, точно на 1 януари, виенските филхармоници обединяват любителите..

публикувано на 30.12.13 в 10:09

Празничен новогодишен концерт на Виенската филхармония – директно от Виена

Всяка година на 1 януари точно по обед, светът забравя за кризата, политиката, за своите идеологически и расови различия, и става... музика. В продължение на два часа и половина милиони зрители и слушатели се пренасят във възвишените сфери на изкуството и..

публикувано на 27.12.12 в 07:45
Латвийският диригент Марис Янсонс по време на репетиция за концерта

Новогодишен концерт на Виенската филхармония – директно от Златната зала „Музикферайн”, Виена, на 1 януари, от 12.00 часа

Една от най-красивите европейски музикални традиции – Новогодишният поздравителен концерт на Виенската филхармония, ще бъде спазена и тази година. В празнично украсената Златна зала на Дружеството на приятелите на музиката – „Музикферайн”, която приютява..

публикувано на 27.12.11 в 17:46
Кадър от филма „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” с участието на Людмила Чешмеджиева (на снимката вдясно).

Людмила Чешмеджиева – сцена и екран, комедия и драма, блясък и чар, интелект и хумор

Людмила Чешмеджиева е много красива, изискана и елегантна дама, добре позната както от музикалната ни сцена, така и от екрана. Във всички случаи тя е човек, който със сигурност знае, че „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” (последният й филм, чиято..

публикувано на 24.06.11 в 09:23