Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моето семейство: Яна Огнянова и Марио Маринов

БНР Новини
Яна Огнянова, Мартина Кръстева и Марио Маринов в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирил Чобанов

В рубриката „Моето семейство“ ви срещаме с актрисата Яна Огнянова и нейния син Марио Маринов. Те ни потапят в един свят, където музиката, театърът и киното са неразривно свързани, а взаимната подкрепа служи за бъдещи вдъхновения, за нови подвизи в изкуството.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: naukamon.eu

Българският минен сектор пред предизвикателствата на Зелената сделка

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" гостува доц. Иван Митев, изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара. След професионалния празник на работещите в минната и добивната индустрия той представя равносметка на случилото се през изминалата година и обсъжда предизвикателствата, които Зелената сделка и Европейският..

обновено на 26.08.24 в 11:13
Цар Борис III

Избрано: Кой имаше полза от смъртта на царя?

В лятната поредица на "Terra Култура" припомняме едни от най-интересните интервюта, прозвучали в ефира на предаването. Един от тях е този с журналистката Сима Владимирова, която говори за последните дни на цар Борис Трети. Разговорът представя последните дни от живота на цар Борис III и разглежда възможните причини за неговата смърт през август 1943..

обновено на 26.08.24 в 09:24
Никола Даскалов

Отзвук от Деня за почит към жертвите на тоталитарните режими

В края на миналата седмица отбелязахме Деня за почит към жертвите на тоталитарните режими, чието официално име в България с решение на парламента ни от 2009 г. е Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими и за почитане паметта на жертвите им . Когато говорим за Пол Пот и..

публикувано на 26.08.24 в 09:09

Избрано: Творчески портрети в аудиоформат: Запознайте се с подкаста "Контури"

През август в  "Нашият ден" припомняме едни от най-интересните разговори, прозвучали в ефира на предаването. Един от тях е този с Бояна Стоилова, Диана Трифонова и Илиян Ружин  за подкаста "Контури", които те водят, разкриващ живота на известни български художници от XX век. Трите водещи представят историите на творците не само с биографична..

обновено на 26.08.24 в 09:05
147 години от Шипченската епопея

Докато съществува и един българин, споменът за тези епични моменти винаги ще бъде жив

Днес отбелязваме 147 години от Шипченската епопея – Национално честване, свързано и с 90 години от освещаването на Паметника на свободата. По традиция в Националното честване се включват общественици, политици, граждани – най-вече хората на България, които тръгват в търсене на историческата памет и се обръщат и към себе си, помнейки историята...

публикувано на 24.08.24 в 12:40