Денят на Радио Кърджали

Some Details

Циркът символ на свободата и още нещо

По традиция в дните около Курбан Байрям Кърджали се изпълва с много гости, завърнали се по родните си места или дошли да посрещнат празника с най-близките си роднини. В тези дни тази година в града гостува и цирк. За да я има наистина празничната..

публикувано на 10.08.19 в 17:42

Ученици от ПГЕЕ "Капитан Петко Войвода“ се завърнаха от международен стаж в Австрия

Поредната група стажанти на Професионална Гимназия по Електроника "Капитан Петко Войвода се завърна от международен стаж в гр. Волфсберг, Австрия. Практиката се реализира от 07 до 27 юли от 15 единадесетокласници. Обучението в австийското училище се..

публикувано на 04.08.19 в 09:28

Ардино се готви за международен турнир в памет на Джофи

От 22 до 25 август в Ардино ще се проведе 14-ият Международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов - Джофи. Очаква се в надпреварата да се включат отбори от Турция, Гърция,..

обновено на 13.07.19 в 13:43

Отборът на Районно управление-Кърджали победи в турнир по мини футбол

Отборът на Районно управление - Кърджали победи в квалификациите от националния турнир по мини футбол, посветен на Празника на МВР - 5 юли. Четири тима от областта спориха за приза. Победителят ще участва на финалите в София, които започват в сряда...

публикувано на 01.07.19 в 16:31

Политиците отново обезцениха званието "Почетен гражданин"

Званието Почетен гражданин се присъжда от 1977 година, като не всяка година е връчвано. За сметка на това има години, когато Почетни граждани стават двама или трима души. Първият носител на титлата е писателят Младен Исаев, дългогодишен народен..

публикувано на 20.06.19 в 10:38

Пчеларовци канят на събор

Пчеларовци от цял свят се събират на 8 юни, събота, на традиционния селищен празник, организиран от Сдружение "Възраждане на Пчеларово", местото читалище "Иван Боюклиев" и община Черноочене. Какви изненади готвят организаторите разказва д-р Ваня..

публикувано на 07.06.19 в 10:04

В Кърджали ще отбележат Деня на победата с "Безсмъртен полк"

На 9-ти май се отбелязва „Ден на победата”, в който руския народ се прекланя пред паметта и отдава благодарност на всички, паднали над 20 милиона съветски граждани в боевете на Втората световна война. По този повод, Клубът на руските..

публикувано на 08.05.19 в 15:30

Как да се храним след майските празници - съвети на специалиста

Как трябва да се храним след Великден ? Обикновено на този християнски празник, трапезата е отрупана с козунак, печено агнешко и яйца, в които се съдържат всички хранителни групи . Заедно с тях обаче приемаме и други храни, а накрая се..

публикувано на 01.05.19 в 15:47
Село Старцево

Общинските съветници на Златоград проведоха изнесена сесия в Старцево

Общинските съветници от Златоград направиха изнесена сесия в най-голямото село в общината  - Старцево.  На общинската сесия жителите на Старцево поставиха много въпроси, които трябва да реши местната власт. Благоустрояването на..

публикувано на 25.04.19 в 19:50

Актрисата Велина Ясенова: Четенето на книжки на децата развива тяхното въображение

В Международния ден на Детската книга и  изкуствата за деца започна Националния маратон на четенето. Инициативата продължава от 2 до 23 април и  цели стимулиране у децата и подрастващите интерес към книгата и четенето. По време на Маратона..

публикувано на 02.04.19 в 16:55