Денят на Радио Кърджали

Some Details

В Кърджали ще отбележат Деня на победата с "Безсмъртен полк"

На 9-ти май се отбелязва „Ден на победата”, в който руския народ се прекланя пред паметта и отдава благодарност на всички, паднали над 20 милиона съветски граждани в боевете на Втората световна война. По този повод, Клубът на руските..

публикувано на 08.05.19 в 15:30

Как да се храним след майските празници - съвети на специалиста

Как трябва да се храним след Великден ? Обикновено на този християнски празник, трапезата е отрупана с козунак, печено агнешко и яйца, в които се съдържат всички хранителни групи . Заедно с тях обаче приемаме и други храни, а накрая се..

публикувано на 01.05.19 в 15:47
Село Старцево

Общинските съветници на Златоград проведоха изнесена сесия в Старцево

Общинските съветници от Златоград направиха изнесена сесия в най-голямото село в общината  - Старцево.  На общинската сесия жителите на Старцево поставиха много въпроси, които трябва да реши местната власт. Благоустрояването на..

публикувано на 25.04.19 в 19:50

Актрисата Велина Ясенова: Четенето на книжки на децата развива тяхното въображение

В Международния ден на Детската книга и  изкуствата за деца започна Националния маратон на четенето. Инициативата продължава от 2 до 23 април и  цели стимулиране у децата и подрастващите интерес към книгата и четенето. По време на Маратона..

публикувано на 02.04.19 в 16:55

В Смолян награждават победителите в конкурса "Аз раста патриот"

Тази вечер от 17:30 часа в Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян ще се проведе официалната церемония по награждаване на победителите в третото издание на конкурса "Аз раста патриот", който се провежда под егидата на Областния..

публикувано на 05.12.18 в 12:32

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева: Обещанието ГЕРБ да гради България, се случва

3 декември е специална дата за ПП ГЕРБ. Партията е основана на днешния ден през 2006 г. по инициатива на кмета на София, тогава Бойко Борисов , на основата на създаденото по-рано през същата година гражданско сдружение с име „Граждани за..

публикувано на 03.12.18 в 15:42

Александър Симов: Хората не искат обяснения защо живеят зле

БСП не стои зад протестите на хората, но ги подкрепя. Това мнение изрази в интервю за предаването "Денят" на Радио Кърджали народният представител Александър Симов. Ако управляващите лежат на това разбиране, че протестите имат някаква политическа..

публикувано на 15.11.18 в 13:06

Училището в Рани лист ще интегрира деца от етническите малцинства с европейски пари

Училището в село Рани лист днес посрещна своите 80 ученици. Услугата на образованието по нищо не отстъпва на тази в големия град. Учебното заведение работи и печели доста проекти с европейско финансиране. Днес школото разполага със стая за чужди..

публикувано на 17.09.18 в 15:50

Градушка унищожи земеделската реколта в Крумовград

Градушка с големината на череша съсипа земеделска продукция в Крумовград и близките села. Над 80 % от земеделкста реколта от пипер и тютюн е унищожена. Засегнати са земеделските площи на над 40 стопани по поречието на река Крумовица. Комисия..

публикувано на 18.07.18 в 11:31

"Евробабите" на музикален протест заради лошия път до Забърдо

Фолклорният състав към читалището в чепеларското село Забърдо ще настоява пред Министерския съвет за ремонт на пътя до населеното място и природната забележителност "Чудните мостове". След проливните дъждове пътя до селото е в окаяно състояние.  От..

публикувано на 03.07.18 в 17:47