Денят на Радио Кърджали

Some Details

Болничен за карантина за дете се издава само след анкета на РЗИ

Практиката с COVID-19 до този момент, боледуването от други вируси и грипове през миналия сезон след 1 януари и предстоящите сезонни боледувания поставят пред родителите множество въпроси. Още повече че в момента има ограничение личните лекари да..

публикувано на 28.10.20 в 15:20

Собствениците нa кладенци и сондажи трябва да ги регистрират до 27 ноевмври

Собствениците на водовземни съоръжения за подземни води – кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и др. трябва да регистрират съоръженията, които са разположени в собствения им имот. Решението е на Министерството на околната среда и..

публикувано на 28.10.20 в 09:54

Дима Гачева от Кърджали отново спечели маратона "Себенадминаване" в Пловдив

Дима Гачева от Кърджали отново спечели първо място на традиционния маратон  Себенадминаване" в Пловдив. Този път отборът от нашия град е бил от четирима бегачи. Георги Гачев е един от тях, той разказва за състезанието в звуковия файл: Георги Гачев:..

публикувано на 27.10.20 в 18:10

Ресторантьори: Повторното затваряне на заведенията ще бъде фатално за бизнеса

На среща утре национално представените браншови организации на собствениците на заведения ще решават дали да предприемат протестни действия заради затварянето на нощните клубове и дискотеките.  По данни на бранша 120 000 души са заплашени да..

публикувано на 26.10.20 в 16:07

Полицаите в Кърджали излизат на протест

Полицаи от Кърджали се готвят да протестират. Утре, 23 октомври служителите на реда ще се съберат пред сградата на ОД на МВР в областния град под формата на мирен протест. Те ще изразят недоволството си от това, че остават извън списъка на служителите,..

публикувано на 22.10.20 в 16:06

"Кърджали офроуд фест 2020" стартира с 85 екипажа

85 екипажа ще участват в тазгодишното 10-то юбилейно издание на Кърджали офроуд фест, който бе отложен през март. Утре, 16 октомври, петък на мотополигона над село Сипей започва надпреварата, в която ще се включат пилоти от България, Гърция, Казахстан и..

публикувано на 15.10.20 в 18:47

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри отново стана републикански шампион

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги отново показа своята класа, като извоюва поредна републиканска титла. На Държавния шампионат по бокс за мъже в Пловдив той нокаутира състезателя от Шумен Севдалин Христов в категория 49 кг. А днес Мехмед Чакъров..

публикувано на 15.10.20 в 15:25

Волейболна "Арда" тръгва в Суперлигата с обновен състав

От 15 до 17 октомври в Добрич ще се проведе турнир, където ще се направи разпределението в групите за предстоящото първенство на Суперлигата. Волейболна "Арда" заминава с млад отбор. Треньорът Иван Халачев се надява момчетата да се представят добре. Какви..

обновено на 14.10.20 в 12:07

Небрежност с открит огън е причина за пожарът край село Калинка

Днес в 13:25 минути бе подаден сигнал за разрастващ се голям пожар по пътя Кърджали-Хасково, до с. Калинка. За около 20 минути поради гъстия дим в района на пожара движението по главния път е било отклонявано от изхода на Кърджали за..

публикувано на 07.10.20 в 17:14

Илкнур Кязим: Безплатни профилактични прегледи в община Момчилград за всяка жена от 2021-а

Мобилни екипи от водещи български лекари ще извършват безплатни изследвания и профилактика за рак на гърдата в община Момчилград догодина. Това беше договорено на работна среща между изпълнителния директор на Университетската болница..

публикувано на 07.10.20 в 09:30