Денят на Радио Кърджали

Some Details

В читалище "Родопски фар" в кв. Гледка откриха кът с разнообразни творчески ателиета

Библиотеките носят особена отговорност за задоволяване потребностите на младите хора, защото в тях се полагат основите на грамотността и ученето през целия живот. НЧ „Родопски фар 1938” в кърджалийския квартал Гледка отговаря на предизвикателствата на..

публикувано на 12.04.22 в 14:57
Даша, Катя, Лиза и Оксана месец свикват с живота в Кърджали

Катя, Лиза, Оксана, Оля: Срещаме любов и топлина в Кърджали

Над 60 души, предимно жени и деца от Украйна, намериха в последния месец дом в Кърджали. 15 от тях са приютени от бизнесмена и ротарианец Себахтин Гьокче, който има хотел в града.  Месец след пристигането на първите украински граждани при него, животът..

публикувано на 08.04.22 в 12:55

Седмицата на гората е под мотото "Аз обичам гората"

Държавно ловно стопанство „Женда“ и Регионалната дирекция по горите - Кърджали отбелязаха седмицата на гората (4-10 април) с пътуваща пътуваща пресконференция. На нея бяха показани участъци, които са пострадали от пожари, някои от тях вече..

публикувано на 06.04.22 в 13:28

Природолюбители ще почистват брега на язовир Студен кладенец

Екоактивисти и природолюбители се обединяват около инициативата да почистят брега на язовир "Студен кладенец" тази събота. Акцията ще се съсредоточи в района под село Гняздово, а самото място е популярно като заливът на Калоянци. Сборният..

публикувано на 06.04.22 в 10:09
Кметът Хасан Азис заедно със зам.-кмета Тунджай Шюкрю и управителя на ОП

Синята зона в Кърджали: 530 паркоместа, 6 зони за паркиране, елктронно плащане

Синята зона в Кърджали стартира официално от 1-ви март. Това съобщи днес пред медиите кметът Хасан Азис. Заедно с него бяха и зам.-кметът Тунджай Шюкрю, който е и ръководител на работната група за създаване на синята зона, както и Шенай Мехмедали,..

обновено на 25.02.22 в 17:00
Емил Хумчев, областен управител на област Смолян

Силен сезон на Пампорово

Представители на туристическия бранш казват, че отдавна не са се радвали на толкова силен сезон на Пампорово, почти няма свободни места. Завърналата се зима помага за това. В цялата област Смолян има нова снежна покривка, която на места достига..

публикувано на 10.02.22 в 11:23

Може да се ползват данъчни облекчения при ремонт у дома

През настоящата данъчна кампания има ново облекчение за подобрения и/или извършен ремонт на недвижим жилищен имот.  Директорът на офиса на приходната администрация в Кърджали Елван Гюркаш поясни, че данъчното облекчение за ремонт и/или..

публикувано на 24.01.22 в 17:23

Хасан Азис: Високите цени на тока предизвикват лавинообразен процес

Изненадани сме от този енергиен шок, който преживяваме всички. В цялата страна кметовете предприемат непопулярни мерки , за да могат общините да продължават да изпълняват функциите си. Държавата трябва да подпомогне общините , за да се справят...

публикувано на 19.01.22 в 17:22
Дядо Мраз и Баба Зима приеха поздравленията на децата от Кърджали

Дядо Мраз и Баба Зима зарадваха децата на руските съотечественици в Кърджали

Дядо Коледа зарадва децата на руските съотечественици в Кърджали. Добрият белобрад старец, когото в Русия наричат Дядо Мраз, донесе лакомства на малчуганите от смесени българско-руски семейства. Инициативата е вече традиционна, провежда се за..

публикувано на 25.12.21 в 23:44
Катя Филипова е новият шеф на дирекция

Катя Филипова оглави Инспекцията по труда в Кърджали

Дирекция „Инспекция по труда“ в Кърджали е с нов директор. Катя Филипова идва от структурата в Разград след спечелен конкурс за ръководната позиция. Свързана е с Кърджали, корените й по майчина линия са от родопския град. Катя Филипова е юрист..

публикувано на 25.12.21 в 23:09