Денят на Радио Кърджали

Some Details

Никола Чанев: Призовавам гражданите за отговорно поведение по време на предстоящите празници

На днешното заседание на областния оперативен щаб в Кърджали са отчетени резултатите от взетите вчера проби на служители в социални заведения и на съмнителни за Ковид-19 граждани. Всичките 50 теста са отрицателни. Какви мерки предприема щабът за..

публикувано на 22.05.20 в 16:43

Проф. д-р Тодор Черкезов: Пикът на COVID-19 мина, но ужасът май тепърва започва

От началото на пандемията в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" са лекувани 8 пациенти с COVID-19, като двама от тях са още в Инфекциозно отделение заяви проф. д-р Тодор Черкезов, директор на лечебното заведение: "При двама от пациентите се наложи превеждане..

публикувано на 21.05.20 в 13:39

Ще отворят ли детските градини и ясли на 1 юни?

Най-големият проблем породен от коронавиурса в образователната система се оказват детските градини и ясли. Този въпрос ангажира родители, деца , възпитатели и учители, като се оказва един от най-значимите и трудни за изчистване въпроси, заяви..

публикувано на 18.05.20 в 11:45

ПГЕЕ "Капитан Петко войвода" набира ученици за новата учебна година

 ПГЕЕ "Капитан Петко войвода", гр. Кърджали, се справя добре в условията на извънредно положение. Гимназията продължава виртуалните учебни занятия по специалностите си заяви директорът на гимназията инж. Антоанета Сендова. Тя сподели, че..

публикувано на 28.04.20 в 11:55
Снимката е илюстративна.
Контейнери, отпадъци, пристанище Варна - Запад 2020 г.

Жителите на Груево стартират подписка - не искат сметище в района на селото

В момчилградското село Груево се породи напрежение сред хората, заради намерението на хасковска фирма да строи площадка за съхранение на пластмасови отпадъци.  Кметът на село Груево Ахмед Сеидахмед разказва, че хората са притеснени, заради..

публикувано на 22.04.20 в 16:51

Нови 3 проби са изпратени за тест за COVID-19. Общо взетите проби в област Кърджали са 90

На територията на област Кърджали са диагностицирани с корона вирус общо 10 души. От тях 3 са на домашно лечение и нямат изразена симптоматика, 4 са настанени в болницата като на тримата състоянието е стабилно, а един човек е в Интензивно отделение...

публикувано на 09.04.20 в 16:11

382 души са новорегистрираните безработни в област Кърджали

382 души са новорегистрираните безработни в Бюрото по труда Кърджали от началото на извънредното положение до 3 април. Това съобщи за Радио Кърджали Метин Хафъзсалим, директор на Бюрото по труда Кържали:  235 от тях при регистрацията са заявили,..

публикувано на 09.04.20 в 12:25

Жител на кв. "Боровица" с апел да се осигурят маски и дезинфектанти на хората в квартала

Нуртин Салиф, жител на кв. "Боровица" в Кърджали се обади тази сутрин в редакцията на Радио Кърджали с апел някой от управниците да им помогне в закупуването на маски и дезинфектанти, защото по думите му, хората в квартала нямат пари:  "1,50 лв. е..

публикувано на 31.03.20 в 17:09

Ръководителите на държавните институции в Кърджали да подкрепят медиците

Областният управител на Кърджали Никола Чанев ще дари част от заплатата си на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" и призовава ръководителите на държавни институции и агенция да последват примера му. Бизнесът вече показва своята солидарност с медиците, които са..

публикувано на 26.03.20 в 15:40

Доброволците на БЧК в Кърджали са дарили 3 658 часа безвъзмезден труд за 2019-а

Успехите и предизвикателствата пред БЧК в Кърджали бяха обсъдени днес в конферентната зала на кърджалийската многопрофилна болница . Това стана по време на отчетно събрание на областната организация. Гости на събитието бяха зам.-председателя на НС на..

публикувано на 20.02.20 в 19:05