Денят на Радио Кърджали

Some Details

Община Неделино готова със справката за щетите

Кметът на Неделино Боян Кехайов съобщи, че с а готови със справката за щетите в общината. Само за Неделино са нужни 7 млн. лева. Хората от селата Изгрев и от Неделино, чиито къщи са застрашени от свлачища, ще прекарат трудна вечер, стана ясно от..

публикувано на 14.12.21 в 18:08

Луната, Венера, Сатурн и Юпитер се срещат в нощното небе

Любопитно явление се наблюдава тези нощи в звездното небе. Луната, Венера, Сатурн и Юпитер сякаш се "срещат" и се подреждат в една права. А нощ след нощ Луната ще се придвижва отдясно наляво и ще подминава първо Венера, после Сатурн, докато стигне до..

публикувано на 10.12.21 в 17:16

Даниел Парушев: Връща се интересът към българските университети

Студентите от Кърджали предпочитат университетите в София, а в УНСС е една от най-големите кърджалийски групи. Това сочат анализите на Националното сдружение на студентските съвети в България, каза за Радио Кърджали неговият председател Даниел Парушев...

публикувано на 08.12.21 в 17:18

Отец Боян Саръев: Постещите да не се възгордяват

Започнаха спасителните рождественски пости, които са вторите най-дълги пости след великденските. П остът започва на 15 ноември и продължава до 24 декември, Бъдни вечер. Православните християни се подготвят да посрещнат м атериализираното..

публикувано на 19.11.21 в 09:30
Секционната избирателна комисия в Перуджа, Италия - сърцати хора.

Сънародниците ни в Италия: Гласуваме за надеждата

Над 50 избиратели, повече от подалите заявление, са гласували и във втората секция, организирана от нашенци от Асоциация „Малката България в Централна Италия“ В Абадия ди Монтепулчано, съобщи председателят на СИК Янко Русков. Повече са..

публикувано на 15.11.21 в 02:00
Димитър Димитров: Гласувах за по-добра България

Димитров от Мюнхен: Гласувах за по-добра България

Гласувах за една по-добра България, но и за една нормална европейска страна. С този мотив българинът Димитър Димитров, който от години живее в Мюнхен, е отишъл до една от петте избирателни секции в града и е дал своя вот на изборите за Президент и..

публикувано на 15.11.21 в 01:54

В Тихомир избирателната активност е слаба

Много слаба избирателна активност отчитат в село Тихомир. До 2 следобед, в двете секции са гласували общо 131 човека от имащите право на глас, които са близо 1000. Габриела Манкова, председател на едната секционна избирателна комисия коментира, че..

публикувано на 14.11.21 в 16:28
Кадир Мустафов, областен председател на БАЗ

Ресторантьорският бизнес настоява за спешни действия от страна на държавата

Ресторантьорският бизнес настоява за спешни действия от страна на държавата. Според браншовите организации, две седмици след въвеждането на Зеления сертификат 94% от ресторантьорския бранш е поставен на колене: "Две седмици след въвеждането на..

публикувано на 08.11.21 в 17:20

Димитър Димов: 1 ноември трябва да се изпълни със съдържание

Днес от 18 часа славейковци, съпроводени със свои учители ще проведат Факелно шествие, посветено на Деня на народния будител. Колоната ще спре пред паметника на Васил Левски . Традицията е на 20 години и не е прекъсвала . Защо в най-голямото..

публикувано на 01.11.21 в 16:30
село Глухар

Предизборни нагласи в село Глухар

Екипът на Радио Кърджали беше на гости на село Глухар за което може да се каже, че е квартал на Кърджали, защото е само на 4 км. от града.   По последни данни в Глухар с постоянен адрес са регистрирани близо 2000 души, но реално там живеят около..

публикувано на 28.10.21 в 12:07