Денят на Радио Кърджали

Some Details

Изнесоха последния доклад на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" за тази година

Минното дело е в основата на зеленото бъдеще на планетата. С тези думи започна традиционната среща с медиите вицепрезидентът на Дънди Прешъс Металс инженер Илия Гърков . Той разясни конюнктурата на пазара на злато в света, който е силно повлиян от..

публикувано на 28.11.19 в 18:35

Скоростна магистрала, жп линия и пристанище са заложени в мегапроекта "Дунав-Егея"

Мегапроектът "Дунав-Егея" се представи кърджалийската общественост. Проектът бе презентиран от Румен Марков, управител на фирмата-проектант. Целият мегапроект включва, скоростна АМ "Дунав-Егея", жп линия с високоскоростни влакове, както и изграждане на..

публикувано на 22.11.19 в 16:47
Ансамбъл

Спектакълът "Тайната Българе" развълнува Кърджали

За четвърта поредна година фолклорен ансамбъл „Българе“ зарадва кърджалийци в навечерието на Деня на града. Този път спектакълът, дело на ръководителя на групата Христо Димитров, представи ретроспекция на изминатия път от създаването му до днес...

публикувано на 21.10.19 в 15:03

Архивите разказват за Деня на Кърджали в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров"

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, бе подредена днес на втория етаж на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" под надслов „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания”. Тя..

публикувано на 15.10.19 в 19:21
Петър Рашков

Петър Рашков: Българският пенсионер няма много основания за самочувствие

1-и октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото. Повече от 1 милион и 732 хиляди са хората в нетрудоспобна възраст в България, според..

публикувано на 01.10.19 в 15:10

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на маратона в Батак

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на 42 км в маратона-обиколка на язовир "Батак", организиран от Ротари клуб - Пазарджик. Състезанието е в две категории жени и мъже и в четири дължини 5, 10, 20 и 42 км. В състезанието за пореден път..

публикувано на 25.09.19 в 17:04
Севдие Халибрям, директор на ОУ

Училището в село Енчец посрещна само трима първокласници

Днес в цялата страна откриха новата учебна година и дворовете на училищата бяха изпълнени с развълнувани ученици и родители. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Енчец тази година посреща 40 ученици и трима първокласници,  които..

публикувано на 16.09.19 в 13:35

Фондация BCause организира в Кърджали информационна среща за хора с бизнес идеи

На 11 септември в Бизнесинкубатора в Кърджали ще се проведе информационна среща за хора, които имат бизнес идея и искат да я реализират. Срещата е част от третото издание на „Академия за местни предприемачи“ - обучителна програма , специално..

публикувано на 11.09.19 в 11:55
КНСБ представя приложението

КНСБ: Област Кърджали е с добри показатели и перспективи за развитие

Конфедерацията на независимите синдикати в България на чело с президента Пламен Димитров представиха мобилното приложение "VOX КНСБ" в рамките на кампанията "Твоят глас срещу сивата икономика". В приложението хората могат да сигнализират за..

публикувано на 10.09.19 в 18:17
Международни групи с участие в Неделино

Боян Кехайов ще поиска втори вот на доверие от неделинци

Отмина 18-то издание на фолклорния фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино. В рамките на празничните дни Неделино отбеляза и 45 години от обявяването му за град. Кметът Боях Кехайов смята, че това е правилната посока в която се..

публикувано на 09.09.19 в 12:00