Денят на Радио Кърджали

Some Details
Снимка: БГНЕС

Ресторантьорите от Кърджали се включват в националния протест срещу зеления сертификат

Ресторантьори и хотелиери ще протестират срещу зеления сертификат за достъп. Решението за протест е взето днес на национална среща на браншовите организации. Протестът е насрочен за четвъртък, 28 октомври от 15,00 ч. по градове, като в Кърджали..

публикувано на 25.10.21 в 15:57

Ресторантьор за зеления сертификат: Кой трябва да проверява клиентите?

Изтече отсрочката, която здравното министерство даде в края на миналата седмица за набавяне на зелен сертификат за служителите и посетителите на кина, театри, заведения и други. От днес нарушителите ще бъдат глобявани. Кой трябва да проверява..

публикувано на 25.10.21 в 15:40

Д-р Невин Садъкова: Новите ограничителни мерки са позакъснели

Новите ограничителни мерки са по-скоро закъснели, трябваше да се въведат още лятото, когато щеще да има време хората да се ваксинират. Така коментира огласените вчера ограничения с въвеждането на зелен сертификат личният лекар от Момчилград..

публикувано на 20.10.21 в 16:28

Димитър Димов за изборите 2 в 1: Най-важното е хората да излязат да гласуват

Президентът Румен Радев ще разпусне Народното събрание в четвъртък, 16 септември. Това съобщиха от преслужбата на държавния глава. Третите за тази година парламентарни избори президентът насрочи за 14 ноември, заедно с вота за президент. Коментар..

публикувано на 14.09.21 в 15:21

Д-р Дуньо Дунев: Хората от малки населени места се страхуват от ваксинация

Как върви ваксинацията в малки населени места, в които информацията често достига изкривена , макар и лекарят да е смятан едва ли не за Бог? Има ли желаещи да се ваксинират при д-р Дуньо Дуне в, който работи в микрорайон Боровица. Има ли много..

публикувано на 08.09.21 в 18:22

Иван Стойков: Не бива да затваряме училищата, а моловете да работят

Учениците от 1 до 4 клас, включително , няма да носят маски по време на учебен час . Маските няма да са задължителни и за децата от предучилищните групи. Класните стаи ще трябва да се проветряват поне два пъти по време на учебен час. Промените са..

публикувано на 08.09.21 в 18:11

Мирослав Шопов: Заведенията са пълни, хората не мислят за Ковид 19

Екстремно високи температури морят кърджалийци в последните дни. Жегата кара хората да търсят прохладата не само на заведенията с климатици, но и на тези на брега на язовира. Ресторантите и бистрата са пълни с клиенти, особено в по-късните вечерни..

публикувано на 04.08.21 в 15:08

Вкаменелост на гигантски охлюв на 45 млн. години открит до Перперикон

Вкаменелости на охлюви от епохата на еоцена на възраст 45 милиона години откриха специалисти от Регионалния исторически музей в Кърджали. Находището е едва третото в цялата страна с подобни фосили, които са достигали гигантски размери. Намира се в..

публикувано на 04.08.21 в 13:03

Подписката за околовръстен път продължава. Проектът е на стойност близо 260 млн. лв.

Подписката за изграждане на околовръстен път на Кърджали продължава. До момента са събрани над 3000 подписа. Това съобщи инициаторът Илия Илиев, който е бивш областен управител на Кърджали, в момента областен координатор на партия "Републиканци за..

публикувано на 03.08.21 в 13:45
Археологическо лято

5 гробници и над 100 монети са новите открития на "Перперикон 2021"

Археологическото лято "Перперикон 2021" продължава с пълна сила. В момента, екипът на проф. Николй Овчаров обработва сектрор на Изток от откриата преди две години епископска резиденция.  60 души до края на септември работят по специалната..

публикувано на 28.07.21 в 16:08