Величко Карабоюков: Тренировката на ватерполистите не се състои само в плуване

Тренировките на язовир "Кърджали" не могат да бъдат пълноценни, поради липса на необходимите врати и други съоръжения. Не могат да се сглобяват и разглобяват, нито да останат постоянно във водата, защото ще станат жертва на посегателства. Треньорът в..

публикувано на 09.07.20 в 10:07

Иван Кръстев: Без отворени басейни подготовката на ватерполистите е изключително затруднена

Миналото лято Кърджали тържествено отбеляза 50 години от създаването на водната топка. Спомнихме си за славните времена и големите имена, защитавали през годините цветовете на "Арда". Днес за този спорт се говори с тревога, защото настоящето и бъдещето..

публикувано на 09.07.20 в 09:02

Елена Авренлиева: Не искаме водната топка в нашия град да замре

Затворените общински басейни изправят ръководството на клуба по водна топка "Арда" пред невъзможност да провежда тренировки. Родителите на ватерполистите също са притеснени дали децата ще имат възможност да продължат да упражняват любимия си спорт...

публикувано на 07.07.20 в 09:30

Дони и Нети празнуват любовта си със съвместен албум "2020"

„ 2020“ е заглавието на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката  Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева - Нети. За  20 години  двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети -..

публикувано на 06.07.20 в 15:04
Христина Тодорова и Ирина Георгиева

Ирина Георгиева: Ротари клубът и в новата обстановка ще работи в полза на обществото

Ротари клуб - Кърджали има нов президент - Ирина Георгиева. Тя встъпва в длъжност на 1 юли 2020 г. като приема "щафетата" от Христина Тодорова. Организацията е сред най-големите дарители, като последната й дейност е насочена към оборудването на..

публикувано на 03.07.20 в 14:24
Спортна зала

Радослав Милев пита: Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали?

Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали? Такъв въпрос задава в своето питане общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев. На предстоящата утре сесия на местния парламент се очаква градоначалникът да обясни защо..

публикувано на 29.06.20 в 19:57

Цветелин Гавазов: Презастрояването задушава Кърджали

Темата за застрояването на зелените площи в града винаги е била на вниманието на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Наскоро те подеха инициатива да спасят детска площадка в квартал "Студен кладенец" и засега преустановиха строителството там. За..

публикувано на 26.06.20 в 10:53

Даниел Делчев: Ще търсим всички законови средства да се противопоставим на строежа пред блок 60

Както радио Кърджали съобщи преди два месеца, живущи в блок 60 в квартал "Възрожденци" внесоха жалба в община Кърджали, областна администрация и Районна прокуратура във връзка със започналото строителство върху зелена площ, ползвана от години за..

публикувано на 26.06.20 в 10:43

Елена Димитрова: Няма да разрешим да се строи на спортната площадка пред блок 60

Както радио Кърджали съобщи преди два месеца, живущи в блок 60 в квартал "Възрожденци" внесоха жалба в община Кърджали, областна администрация и Районна прокуратура във връзка със започналото строителство върху зелена площ, ползвана от години като..

публикувано на 25.06.20 в 21:36

Девойките от баскетболен клуб "Орфей" пропускат републиканските финали поради липса на средства

Девойките от баскетболен клуб "Орфей" - Кърджали ще пропуснат републиканските финали. Те са много огорчени, защото основното ядро в отбора се състои от дванадесетокласнички, които вече завършват средното си образование и се разделят, без да могат да..

обновено на 25.06.20 в 10:56

Немска дизайнерка показва артпроект в родния Кърджали

В рамките на програмата „Мултикултурният град’2020” на 26 юни, от 11 часа, в родния град, се завръща Фатма Мурадова . Тя е родена през 1984 г. в Кърджали . Фатма е автор на книгата „Шепот в главата - мемографии на една луцидна дневна..

публикувано на 24.06.20 в 14:28

Община Кърджали е против изграждането на инсталация за отпадъци в областния център

Във връзка с инвестиционно намерение  за обособяване на площадка за съхранение на пластмасови отпадъци в рамките на Кърджали и тяхната преработка чрез изгаряне /пиролиза/, община Кърджали е изпратила до РИОСВ – Хасково отрицателно становище срещу..

публикувано на 23.06.20 в 12:21

инж. Димитър Илиев, РИОСВ Хасково: Всички инсталации за изгаряне на отпадъци задължително отиват на процедура по ОВОС

Очаква се министърът на околната среда и водите Емил Димитров да се произнесе в крайното решение за регистрацията на фирма „Кейбълборю“ ООД да извършва дейности по складиране на отпадъци на площадка в град Кърджали, Промишлена зона Изток...

публикувано на 23.06.20 в 12:07

Йорданка Гочева: Пандемията не попречи на успешното приключване на Кампания-2020

Приключи кампанията за подаване на заявления от земеделските стопани за директни плащания. Областната дирекция "Земеделие" създаде перфектна организация, така че пандемията да не се отрази. Подкрепа е дошла от селските кметове, които са се анжажирали..

публикувано на 23.06.20 в 09:05
Пламен Чингаров

Пламен Чингаров: МИГ "Кирково-Златоград" възобновява срещите с жителите в региона

След пауза заради коронавирусната инфекция Местната инициативна група "Кирково-Златоград" възобнови срещите с жителите на населени места в региона. Изпълнителният директор Пламен Чингаров и неговият екип запознаха интересуващите се производители от..

публикувано на 23.06.20 в 09:02

Владимир Петров: "Н. Й. Вапцаров" в Бенковски участва в програмата "Училища-посланици на Европейския парламент"

В Средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в кирковското село Бенковски учат 480 ученици от I до XII клас. В първия ден на извънредното положение учителският колектив реагира бързо и сформира групи в социалните мрежи, за да влезе във връзка с децата...

публикувано на 23.06.20 в 08:47
Боряна Хъзова, кмет на Бенковски

Боряна Хъзова: Тази година в Бенковски има повече засети площи с чушки

Бенковски е най-голямото село в община Кирково с население 4560 жители. Основният поминък на  хората е гюгюнопроизводството и отглеждането на зебенчуци, предимно пипер. Необходимата вода си набавят от язовир "Мъгляне". От всяко семейство поне един е в..

публикувано на 23.06.20 в 08:42
Преслава Иванова

Преслава Иванова: Букетът е визитната картичка на всяка булка

Букетът на булката е нейната визитна картичка. Розата е най-предпочитаното цвете, а бялата гипсофила е задължително допълнение, харесвано от всички младоженки. За ролята на цветята за сватба, за тенденциите и иновациите в украсата ще научим повече от..

обновено на 22.06.20 в 16:01

Спад на гражданските бракове в Кърджали заради коронавируса

Коронавирусът попречи на стотици двойки да сключат граждански брак. Числата, постъпили в отдел "Граждански регистър за административно обслужване на населението" в община Кърджали, показват рязък спад. От 1 до 31 май 2019 година са издадени 258 акта, а..

публикувано на 19.06.20 в 10:59

Радослав Милев: Гласят фабрика за горене на пластмаса насред Кърджали

Общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев алармира обществеността на Кърджали, че на 800 метра от жилищни блокове, почти в центъра на Кърджали и на 100 метра от бреговата ивица на язовир „Студен кладенец“ вероятно ще заработи..

публикувано на 19.06.20 в 08:43