Христина Тодорова и Ирина Георгиева

Ирина Георгиева: Ротари клубът и в новата обстановка ще работи в полза на обществото

Ротари клуб - Кърджали има нов президент - Ирина Георгиева. Тя встъпва в длъжност на 1 юли 2020 г. като приема "щафетата" от Христина Тодорова. Организацията е сред най-големите дарители, като последната й дейност е насочена към оборудването на..

публикувано на 03.07.20 в 14:24
Спортна зала

Радослав Милев пита: Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали?

Ще стане ли кметът Хасан Азис ликвидатор на спорта в Кърджали? Такъв въпрос задава в своето питане общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев. На предстоящата утре сесия на местния парламент се очаква градоначалникът да обясни защо..

публикувано на 29.06.20 в 19:57

Цветелин Гавазов: Презастрояването задушава Кърджали

Темата за застрояването на зелените площи в града винаги е била на вниманието на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Наскоро те подеха инициатива да спасят детска площадка в квартал "Студен кладенец" и засега преустановиха строителството там. За..

публикувано на 26.06.20 в 10:53

Даниел Делчев: Ще търсим всички законови средства да се противопоставим на строежа пред блок 60

Както радио Кърджали съобщи преди два месеца, живущи в блок 60 в квартал "Възрожденци" внесоха жалба в община Кърджали, областна администрация и Районна прокуратура във връзка със започналото строителство върху зелена площ, ползвана от години за..

публикувано на 26.06.20 в 10:43

Елена Димитрова: Няма да разрешим да се строи на спортната площадка пред блок 60

Както радио Кърджали съобщи преди два месеца, живущи в блок 60 в квартал "Възрожденци" внесоха жалба в община Кърджали, областна администрация и Районна прокуратура във връзка със започналото строителство върху зелена площ, ползвана от години като..

публикувано на 25.06.20 в 21:36

Девойките от баскетболен клуб "Орфей" пропускат републиканските финали поради липса на средства

Девойките от баскетболен клуб "Орфей" - Кърджали ще пропуснат републиканските финали. Те са много огорчени, защото основното ядро в отбора се състои от дванадесетокласнички, които вече завършват средното си образование и се разделят, без да могат да..

обновено на 25.06.20 в 10:56

Немска дизайнерка показва артпроект в родния Кърджали

В рамките на програмата „Мултикултурният град’2020” на 26 юни, от 11 часа, в родния град, се завръща Фатма Мурадова . Тя е родена през 1984 г. в Кърджали . Фатма е автор на книгата „Шепот в главата - мемографии на една луцидна дневна..

публикувано на 24.06.20 в 14:28

Община Кърджали е против изграждането на инсталация за отпадъци в областния център

Във връзка с инвестиционно намерение  за обособяване на площадка за съхранение на пластмасови отпадъци в рамките на Кърджали и тяхната преработка чрез изгаряне /пиролиза/, община Кърджали е изпратила до РИОСВ – Хасково отрицателно становище срещу..

публикувано на 23.06.20 в 12:21

инж. Димитър Илиев, РИОСВ Хасково: Всички инсталации за изгаряне на отпадъци задължително отиват на процедура по ОВОС

Очаква се министърът на околната среда и водите Емил Димитров да се произнесе в крайното решение за регистрацията на фирма „Кейбълборю“ ООД да извършва дейности по складиране на отпадъци на площадка в град Кърджали, Промишлена зона Изток...

публикувано на 23.06.20 в 12:07

Йорданка Гочева: Пандемията не попречи на успешното приключване на Кампания-2020

Приключи кампанията за подаване на заявления от земеделските стопани за директни плащания. Областната дирекция "Земеделие" създаде перфектна организация, така че пандемията да не се отрази. Подкрепа е дошла от селските кметове, които са се анжажирали..

публикувано на 23.06.20 в 09:05
Пламен Чингаров

Пламен Чингаров: МИГ "Кирково-Златоград" възобновява срещите с жителите в региона

След пауза заради коронавирусната инфекция Местната инициативна група "Кирково-Златоград" възобнови срещите с жителите на населени места в региона. Изпълнителният директор Пламен Чингаров и неговият екип запознаха интересуващите се производители от..

публикувано на 23.06.20 в 09:02

Владимир Петров: "Н. Й. Вапцаров" в Бенковски участва в програмата "Училища-посланици на Европейския парламент"

В Средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в кирковското село Бенковски учат 480 ученици от I до XII клас. В първия ден на извънредното положение учителският колектив реагира бързо и сформира групи в социалните мрежи, за да влезе във връзка с децата...

публикувано на 23.06.20 в 08:47
Боряна Хъзова, кмет на Бенковски

Боряна Хъзова: Тази година в Бенковски има повече засети площи с чушки

Бенковски е най-голямото село в община Кирково с население 4560 жители. Основният поминък на  хората е гюгюнопроизводството и отглеждането на зебенчуци, предимно пипер. Необходимата вода си набавят от язовир "Мъгляне". От всяко семейство поне един е в..

публикувано на 23.06.20 в 08:42
Преслава Иванова

Преслава Иванова: Букетът е визитната картичка на всяка булка

Букетът на булката е нейната визитна картичка. Розата е най-предпочитаното цвете, а бялата гипсофила е задължително допълнение, харесвано от всички младоженки. За ролята на цветята за сватба, за тенденциите и иновациите в украсата ще научим повече от..

обновено на 22.06.20 в 16:01

Спад на гражданските бракове в Кърджали заради коронавируса

Коронавирусът попречи на стотици двойки да сключат граждански брак. Числата, постъпили в отдел "Граждански регистър за административно обслужване на населението" в община Кърджали, показват рязък спад. От 1 до 31 май 2019 година са издадени 258 акта, а..

публикувано на 19.06.20 в 10:59

Радослав Милев: Гласят фабрика за горене на пластмаса насред Кърджали

Общинският съветник от „Демократична България“ Радослав Милев алармира обществеността на Кърджали, че на 800 метра от жилищни блокове, почти в центъра на Кърджали и на 100 метра от бреговата ивица на язовир „Студен кладенец“ вероятно ще заработи..

публикувано на 19.06.20 в 08:43

Д-р Гергин Габровски: Много хора си вадят сами кърлежите, защото ги е страх да ходят на лекар

Почти всеки ден има по един ухапан от кърлеж, за съжаление повечето хора се опитват да ги вадят сами, казва семейният лекар от Момчилград д-р Гергин Габровски. И предупреждава, че в горите в момента не е подходящо за разходки. За щастие, засега няма..

публикувано на 17.06.20 в 12:15

Владин Иванов: "Фаворит" продължава битката в първенството на Българска баскетболна лига

Представителният мъжки баскетболен отбор на Кърджали "Фаворит" се готви за плейофите в аматьорската Българска баскетболна лига, с които ще бъде довършено внезапно прекъснатото първенство. След извънредното положение, двубоите се възобновяват на 20 юни...

обновено на 16.06.20 в 20:24

БАМФ Кърджали даде рестарт на сезона

Най-новият турнир на БАМФ Кърджали "Уикенд Къп" приключи с щастливи мигове за отборът на "Импулс". Момчетата на Бекир Ергюн спечелиха с 2:0 финалната среща с отбора на "Арда 1924". Това каза за Радио Кърджали Благовест Саръев от Българската асоциация..

публикувано на 16.06.20 в 11:09

Диана Русинова: Шофьорска книжка не може да се отнеме на границата за фиш, за който не сте били уведомени

През последната седмица беше разпространена информация от “Пътна полиция” за това, че на ГКПП ще бъдат връчвани и събирани наложените глоби за допуснати нарушения по реда на ЗДвП по вече получени документи за налагане на административна..

публикувано на 16.06.20 в 10:59