Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има обвинения срещу британски политици, правили залози за общите избори

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската полиция обяви, че няма да повдига никакви обвинения за неправомерно поведение на обществена служба срещу политически фигури, които потенциално са използвали вътрешна информация, за да правят залагания за датата на общите избори.

Разследването започна, след като вестник "Гардиън" разкри, че Крейг Уилямс, който беше парламентарен личен секретар на Риши Сунак и депутат от Консервативната партия, преди да загуби мястото си през юли, е заложил 100 паунда, че изборите ще се проведат през юли - три дни преди министър-председателят да посочи датата. Крейг Уилямс и още един депутат на торите - Лора Сондърс, в крайна сметка загубиха официалната подкрепа на партията, след като стана ясно, че са били разследвани от Комисията по хазарта. 

Макар и случаят за полицията засега да е приключен, Комисията по хазарта продължава да проверява дали са били извършени евентуални нарушения съгласно Закона за хазарта. Сред разследваните е също Тони Лий, директор на кампаниите на консерваторите, който е женен за Лора Сондърс. Седем столични полицаи също бяха разследвани по обвинения, че са използвали вътрешна информация, за да залагат за дата на изборите.

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени