Eмисия новини
от 12.00 часа
Ministri Asen Vasilev

Po planifikohet krijimi i një organi të ri të sigurisë kombëtare të kryesuar nga Asen Vasilev

Është planifikuar të krijohet një organ i ri emergjent për të mbrojtur sigurinë kombëtare. Ai do të themelohet përmes një Ligji të krijuar posaçërisht për masat për parandalimin dhe mbrojtjen e sigurisë kombëtare nga rreziqet për sistemin ekonomik dhe..

26.05.22 18:21 |
Asen Vasilev

Bullgaria kërkon sqarime nga Komisioni Evropian për importet e gazit rus në BE

Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Financave Asen Vasilev i bëri thirrje Komisionit Evropian që të sqarojë nëse vende të ndryshme të BE-së trajtohen ndryshe nga Gazprom dhe nëse ka shkelje të sanksioneve nga kompanitë në disa vende anëtare. Kjo..

25.05.22 09:24 |

Po rritet numri i ukrainasve që kanë filluar të punojnë në Bullgari

Grupet mobile të Agjencisë së Punësimit tashmë kanë konsultuar më shumë se 20 000 ukrainas dhe më shumë se 2 400 kanë filluar të punojnë në vendin tonë. Deri më tani janë zhvilluar 10 bursa pune në qytetet me grupe kompakte ukrainasish të akomoduar..

13.05.22 20:30 |
Ministri Asen Vasilev

Pas pezullimit të naftës ruse, ekonomia bullgare mund të përballet me situatën jo më shumë se gjashtë muaj

Komisioni Evropian do t'i japë Bullgarisë mundësinë për të vazhduar furnizimin me naftë ruse, por në të njëjtën kohë do të kërkohen mënyra për të diversifikuar importet. Sipas zëvendëskryeministrit dhe ministrit të financave Asen Vasilev, ekonomia..

13.05.22 15:25 |

Një plan për futjen e euros do të shqyrtohet sot nga qeveria

Këshilli i jashtëzakonshëm i ekspertëve të koalicionit në pushtet është thirrur sonte nga zëvendëskryeministri dhe ministër i financave Asen Vasilev. Kjo u konfirmua për BNR nga burime të koalicionit qeverisës. Temat janë Plani Kombëtar për Futjen..

09.05.22 16:39 |

Një forum në Sofje po kërkon zgjidhje për krizën energjetike pas luftës në Ukrainë

Nepo shohim se si energjia përdoret si armë, tha kryeministri Kirill Petkov në një takim për sigurinë energjetike në Sofje. Besoj se me modernizime të vogla të infrastrukturës do të arrijmë zgjidhje që do mund t'i përdorim të gjithë dhe të..

05.05.22 12:04 |

Asen Vasilev: Në Bullgari do të hapet një qendër koordinimi për gazin dhe energjinë elektrike

Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Financave Asen Vasilev dhe Ministri i Energjetikës Aleksandër Nikollov ndodhen në Bruksel, ku po bisedojnë për hapat që duhet të ndërmerren pas pezullimit të furnizimit me gaz nga Rusia. Sipas Vasilevit, vendi ynë ka..

28.04.22 19:06 |
Zëvendëskryeministri Asen Vasilev

Prokuroria ka filluar një procedurë paraprake kundër Zëvendëskryeministrit Asen Vasilev

Ministri i Brendshëm Bojko Rashkov njoftoi se Prokuroria ka nisur një procedurë paraprake kundër Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit të Financave Asen Vasilev. Sipas Rashkov, kjo ka ndodhur pas një sinjali dërguar Prokurorit të Përgjithshëm..

23.03.22 19:37 |

Arrestimi i Bojko Borisovit – një demonstrim, apo një hap në luftën kundër korrupsionit në Bullgari

Arrestimi 24-orësh i ish-Kryeministrit Bojko Borisov , ish-Ministrit të Financave Vlladislav Goranov dhe shefes së Qendrës së Qeverisë për shtyp Sevdalina Arnaudova më 17 mars është tema kryesore në politikën e brendshme të Bullgarisë dhe saga e..

21.03.22 16:03 |

Ndërvarësia ekonomike është një cenueshmëri në kohë konflikti

Lufta midis Rusisë dhe Ukrainës dhe pasojat e saj për Bullgarinë dhe Evropën ishte fokusi kryesor i Takimit vjetor të biznesit me qeverinë. Edicioni i 12  i forumit, i organizuar nga gazeta “Kapital”, u zhvillua në një situatë  të  paprecedent të..

17.03.22 11:35 |
Всички новини: днес | вчера