Eмисия новини
от часа

Festival i studentëve të huaj “Ne jemi Evropa! Ne jemi bota”

Në prag të ditës së Evropës në qytetin Ruse buzë lumit Danub organiohet një festival i rinisë “Ne jemi Evropa! Ne jemi bota!" Ai zhvillohet çdo vit në Universitetin e qytetit të Ruses, ku studentët e huaj, të bashkuar rreth idesë “bashkë në..

09.05.19 13:50 |

Studentët në Bullgari janë pakësuar me afro 3 për qind në vit

Gjatë vitit akademik 2018/2019 numri i përgjithshëm i studentëve në Bullgari, të regjistruar për “bachelor profesional”, “bachelor”, master” dhe “doktor”, është 229.5 mijë veta. Në krahasim me vitin e kaluar akademik numri i tyre është pakësuar me 6.9..

25.04.19 13:56 |
Dr. Mimoza Hasani Pllana me udhëheqësen e saj shkencore Prof. Asoc. Dr. Rusana Bejleri

“Poezia shqipe e Kosovës e viteve `90 të shekullit XX-për lexuesin bullgar” u promovua në Universitetin e Sofjes

Me organizimin e Universitetit të Sofjes “Shën Klimenti i Ohrit”, Katedrës së Gjuhësisë së Përgjithshme, Indoeuropiane dhe Ballkanike, u promovua libri i studiueses së letërsisë Mimoza Hasani Pllana me titull “Poezia shqipe e Kosovës e viteve `90 të..

08.03.19 13:39 |

Ditë të dizajnit dhe të modës në Universitetin e Ri Bullgar

Me një paletë të pasur veprimtarish e priti muajin maj Universiteti i Ri Bullgar. Dhe më saktë me Ditë të Dizajnit Artistik dhe të Modës. Ideja e projektit është që studentët të prezantojnë veprat e tyre. Brenda këtyre ditëve organizohen parade të..

10.05.17 13:09 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна