Eмисия новини
от часа

Gjykata rehabiliton votimin me makinë

Gjykata e Lartë Administrative anuloi në një seancë pesë orëshe vendimin e KQZ-së për ndalimin e votimit me makinë, të marrë në prag të zgjedhjeve vendore, të cilat u zhvilluan më 29 tetor. Kështu, në raundin e dytë të së dielës, qytetarët do të..

31.10.23 09:20 |
Pllamen Tonçev

Pritet vendimi i Gjykatës së Lartë Administrative për votimin me makina

Komisioni parlamentar për kontroll mbi shërbimet e sigurisë dëgjoi kryetarin e Agjencisë Shtetërore të Sigurisë Kombëtare” Pllamen Tonçev për shkak të anulimit të votimit me makinë. Këtë vendim KQZ mori mbrëmjen e së premtes, një ditë para raundit..

30.10.23 18:11 |
Rosica Mateva

KQZ: Gjykata do të vendosë nëse do të ketë votim me makineri në balotazh

Ankesat kundër vendimit të KQZ-së për anulimin e votimit me makinë janë nëntë. Pritet që Gjykata e Lartë Administrative ta vendosë këtë ditën e hënë (30 tetor). Nëse Këshilli i Lartë Administrativ rrëzon vendimin e KQZ-së, do të mund të..

29.10.23 22:16 |

Probleme me votimin me makina 2 në 1

Është shumë serioz problemi me kuptimin e logjikës nga faqja e parë, që shfaqet në makinat zgjedhore, komentoi për BTV Stoill Stoillov nga Këshilli Publik në KQZ. “Ka konfuzion tek personat mbi 40 vjeç, por edhe tek të rinjtë. Nganjëherë është..

14.11.21 16:59 |

Bullgaria voton

Në votimin e tretë të paprecedentë radhazi parlamentar brenda një viti, për votat e bullgarëve konkurrojnë 5016 kandidatë nga 20 parti dhe 7 koalicione . Numri i seksioneve në vendin tonë është mbi 11.600, ndërsa të drejtën e votës e kanë..

14.11.21 07:10 |
Ministri Bojko Rashkov

Ministri i Brendshëm: Është përjashtuar mundësia e abuzimit me makinat e votimit

Veprimet e Ministrisë së Brendshme po vazhdojnë për të garantuar drejtësinë e votimit të ardhshëm për President dhe Parlament dhe për parandalimin e krimeve kundër të drejtave të votimit të qytetarëve. Këtë e deklaroi në një konferencë për mediat..

12.11.21 19:18 |

Votimi me makina ka qenë përgjithësisht i suksesshëm, janë të mendimit vëzhguesit

Në përgjithësi, votimi makinerik i futur në Bullgari në seksionet me më shumë se 300 votues ka kaluar me sukses në zgjedhjet parlamentare më 11 korrik, vënë në dukje vëzhguesit ndërkombëtarë. Sipas tyre, megjithatë, korrupsioni dhe mungesa e..

12.07.21 16:43 |

Numërimi i kontrollit i fletëve të votimit nga makineritë do të jetë i pjesshëm

Faturat е votimit makinerik në 1343 vendvotime në vend dhe 39 vendvotime jashtë vendit, të përcaktuara në mënyrë të rastësishme, do të numërohen pas përfundimit të ditës së zgjedhjeve, vendosi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve /KQZ/. Sipas udhëzimeve..

11.07.21 19:14 |
Kamelia Nejkova

Sipas KQZ-së, makineritë e votimit nuk mund të manipulohen

421 makineritë e votimit jashtë vendit tashmë janë dorëzuar. Makineritë për vendin nisen të premten dhe do të jenë në seksionet të shtunën, tha para BNT kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve /KQZ/ Kamelia Nejkova. Ajo paralajmëroi komisionet e..

09.07.21 10:35 |

Do të ketë më shumë se një makinë në seksionet me më shumë se 450 votues

75 njerëz arritën të votojnë me një makinë brenda një ore gjatë një eksperimenti të kryer nga KQZ. Jemi në pritje të dy eksperimenteve të tjera, pas së cilës do të vendoset se sa pajisje shtesë janë të nevojshme për zgjedhjet e parakohshme..

27.05.21 19:20 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна