Eмисия новини
от часа

GERB dëshiron të ketë një ministër të jashtëm ose do të largohet nga qeveria

Lideri i GERB-it Bojko Borisov deklaroi se nëse Ministria e Punëve të Jashtme nuk mbetet departament i GERB-it, nuk do të ketë shumicë qeverisëse dhe kërcënoi me zgjedhje të parakohshme. “Në mënyrë të qartë dhe të saktë, Maria Gabriel – kryeministre...

09.02.24 12:29 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov kërkon zgjedhje të reja lokale në Sofje

“Dëshiroj zgjedhje të reja në Sofje. A është e drejtë të kemi zgjedhje të blera? Nuk është e drejtë. Zgjedhjet manipulohen me karta flash, këtë e dimë deri tani.” Me këtë deklaratë për gazetarët, lideri i GERB-it Bojko Borisov u shpall për një votim..

07.02.24 11:32 |

BE-ja para zgjedhjeve - e copëtuar nga protestat dhe e kërcënuar nga ngritja e ekstremit të djathtë

Viti i ri filloi për Evropën me sfida të reja nga protestat masive bujqësore. Ato u përhapën në një zinxhir në të gjithë bllokun nga Evropa Perëndimore në Ballkan. Kërkesat e fermerëve në Gjermani, Lituani, Rumani, Bullgari janë sigurisht të..

24.01.24 14:15 |
Nikollaj Denkov

Ne po synojmë përparim edhe sa u përket kufijve tokësorë të Shengenit

Pavarësisht synimit të deklaruar të Austrisë për të hequr kontrollet në aeroporte, si pjesë e rrugës sonë për në Shengen, ne nuk duhet të pranojmë mungesën e bisedave për kufijtë tanë tokësorë. Këtë qëndrim e ka shprehur për Nova TV..

18.12.23 10:10 |
Maria Gabriel

Ministrja e jashtme Maria Gabriel nuk u zotua për një datë për hyrjen në Shengen

Ministrja e jashtme Maria Gabriel bëri thirrje për përmbajtje në komentet për shanset e Bullgarisë për të hyrë në Shengen pas zgjedhjeve parlamentare të mbajtura në Holandë. “Le të krijohet një qeveri, nuk angazhohem për një datë për hyrjen në..

24.11.23 10:54 |

Rezultatet e votimit vendor nuk e kanë ndryshuar peizazhin politik

Vota lokale nuk ka ndryshuar qëndrimet politike në vend. Mbështetja për qeverinë bie në 20%. Mosbesimi ndaj procesit zgjedhor është i lartë. 47% mendojnë se vota lokale ishte e padrejtë, 19% janë të mendimit të kundërt, sipas një sondazhi..

23.11.23 10:56 |
Vasill Terziev

Vasill Terziev u betua si kryetar i Bashkisë së Kryeqytetit

Kryetari i ri i Sofjes, Vasill Terziev, kryetarët e rajoneve dhe këshilltarët bashkiakë u betuan para Këshillit Bashkiak të Sofjes. Sesioni i parë i parlamentit të ri të qytetit u hap nga guvernatorja rajonale e kryeqytetit, Vjara Todeva, e..

13.11.23 11:26 |
Vasill Terziev

Gjykata lejoi që Vasill Terziev të hyjë në detyrë si kryebashkiak i Sofjes

Gjykata Administrative në Sofje hapi një çështje për ankesën e Vanja Grigorovës , e cila kontestoi balotazhin për kryetar bashkie të Sofjes. Grigorova, e mbështetur nga “BSP për Bullgarinë”, humbi zgjedhjet për kryetar bashkie në kryeqytet nga..

10.11.23 18:06 |

Mospjesëmarrja në zgjedhje - rezistenca pasive e 60 për qind të bullgarëve

Zgjedhjet lokale që përfunduan pak ditë më parë në Bullgari treguan nivele të reja, ndonjëherë tronditëse, apatie në lidhje me mjetin kryesor me të cilin qytetarët mund të ndikojnë në proceset politike në vend - të drejtën e tyre për të votuar sipas..

09.11.23 14:55 |
Kryeministri Nikollaj Denkov

Pas 5 muajsh qeverisje, kryeministri iu përgjigj pyetjeve të qytetarëve

Fakt është se Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) nuk ia doli mirë kësaj radhe me zhvillimin e zgjedhjeve. Duhet kërkuar një ndryshim në përbërjen e KQZ-së. Këtë duhet ta bëjë parlamenti. Kështu tha kryeministri Nikolaj Denkov në përgjigjet e tij..

08.11.23 11:14 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна