Eмисия новини
от часа
Ellka Konstantinova

Në kujtim të Prof. Ellka Konstantinova - një figurë emblematike nga agimi i demokracisë

Prof. Ellka Konstantinova, shkrimtare, kritike letrare dhe politikane, një person me kontribut të rëndësishëm në zhvillimin e kulturës bullgare, u largua nga ne në moshën 90-vjeçare. Ajo ka lindur në familjen e kritikut letrar Georgi..

13.01.23 18:46 |
Presidenti Zhelju Zhelev në trubunën e Kuvendit Popullor më 15 janar 1992

Më 15 janar para 30 vitesh Bullgaria u bë vendi i parë në botë që njohu Maqedoninë e pavarur

Më 8 shtator 1991, ndarja paqësore e Maqedonisë nga Jugosllavia u zyrtarizua pas një referendumi në të cilin shumica e qytetarëve të republikës votuan për një shtet të pavarur. Më 15 janar 1992, Bullgariau bë shteti i parë në botë që njohu..

15.01.22 06:00 |
Kabineti i Filip Dimitrovit

1992: Filip Dimitrov – kryeministër “me pak, por përgjithmonë”

“Detyra jonë është që ta bëjmë Bullgarinë një shtet normal, jo një shtet të përkryer. Për njeriun është diçka natyrore që të jetojë në një botë, në të cilën shteti nuk i kap atë për qafë, nuk përcakton punën e tij, nuk paracakton botëkuptimin e tij dhe..

11.07.15 13:15 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна