Eмисия новини
от часа
Kryeministri Nikollaj Denkov

Koalicioni jo-qeverisës filloi të flasë për negociata

Pasi ministrja e jashtme Maria Gabriel dhe kryeministri Nikollaj Denkov i diskutojnë raportet për aktivitetet e qeverisë në muajt e fundit, PP-DB dhe GERB-SDS do të ulen në tryezën e bisedimeve. Para gazetarëve në parlament, kryeministri Nikollaj..

23.02.24 16:26 |
Nikollaj Denkov

Kryeministri Nikollaj Denkov bëri thirrje për dialog pas përplasjes me partnerët nga jo-koalicioni

Me rastin e mosmarrëveshjeve për memorandumin e qeverisjes të propozuar nga “Po e vazhdojmë ndryshimin – Bullgaria Demokratike” (PP-DB) dhe refuzimin e GERB-SDS për nënshkrimin e tij, kryeministri Nikollaj Denkov theksoi se “është normale që palët..

22.02.24 17:47 |
Maria Gabriel

Zëvendëskryeministrja Maria Gabriel hodhi poshtë kategorikisht propozimin e PP-DB për memorandumin e qeverisjes

Pas një takimi me ambasadorët e BE-së dhe SHBA-së, zëvendëskryeministrja dhe ministrja e punëve të jashtme, Maria Gabriel, deklaroi në një konferencë në Ministrinë e Punëve të Jashtme se nuk do të nënshkruajë të ashtuquajturën “memorandum..

21.02.24 20:42 |
Kirill Petkov

Për të pasur një rotacion të kryeministrave, PP-DB këmbëngulin për nënshkrimin e një memorandumi

"Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike" (PP-DB) kanë hartuar një memorandum që duan të bëhet një kontratë për qeverisjen e vendit dhe duan që të nënshkruhet nga GERB-SDS. Sipas bashkëkryetarit të PP-së, Kirill Petkov, dokumenti do të..

21.02.24 10:42 |
Kirill Petkov (majtas) dhe Deljan Dobrev (djathtas)

Kush duhet të zërë postin e ministrit të jashtëm ndan partnerët qeverisës

Bashkëkryetari i “Po e vazhdojmë ndryshimin” (PP) Kirill Petkov deklaroi se gjatë rotacionit të ardhshëm në kabinet, Maria Gabriel, e cila pritet të zëvendësojë Nikollaj Denkov si kryeministër, nuk duhet ta mbajë postin e saj si ministre e jashtme...

07.02.24 11:05 |
Bojko Borisov

Do të ketë rotacion, por jo me çdo kusht, sipas Borisovit dhe Denkovit

Rotacioni do të ndodhë, por jo me çdo kusht, u tha gazetarëve lideri i GERB-it, Bojko Borisov, me rastin e zëvendësimit të kryeministrit Nikollaj Denkov /nga “Po e vazhdojmë ndryshimin – Bullgaria Demokratike” (PP-DB)/ me ministren e jashtme..

02.02.24 16:04 |

Parlamenti filloi punën në vitin e ri me deklarata politike

Në seancën e parë të Kuvendit për vitin 2024, forcat politike lexuan deklarata me vlerësime dhe pritshmëri për sezonin politik. GERB-SDS theksoi se ndryshimet e ardhshme në vend varen nga rotacioni i suksesshëm i kryeministrave në