Eмисия новини
от часа
Nikollaj Denkov

Bullgaria nuk po negocion me Vjenën, por me Brukselin për anëtarësim të plotë në Shengen

Nuk ka negociata me Austrinë, po diskutojmë me Komisionin Evropian se cilat duhet të jenë hapat e ardhshëm. Kështu kryeministri Nikollaj Denkov iu përgjigj pyetjes nëse ka përparim në negociatat për pranimin e Bullgarisë në Shengen edhe në rrugë..

15.02.24 10:56 |
Nikollaj Denkov

Për kryeministrin, krijimi i Shengenit Ballkanik është në kundërshtim me rregullat e BE-së

Në plan politik nuk diskutohet për heqjen e kufijve tokësorë midis Bullgarisë, Rumanisë dhe Greqisë me vendim të Sofjes, Bukureshtit dhe Athinës. Një hap i tillë është në kundërshtim me rregullat e BE-së. Kështu e komentoi kryeministri Nikollaj..

01.02.24 11:27 |

Bullgaria po përpiqet të rinegociojë kushtet e pafavorshme me kompaninë turke "Botash"

Bullgaria nuk ka marrë ende një koment nga Komisioni Evropian për verifikimin e kontratës së lidhur nga qeveria e përkohshme me kompaninë turke të gazit Botash. Kështu tha kryeministri Nikollaj Denkov dhe kujtoi se nga vendi ynë janë kërkuar dokumente..

10.01.24 17:36 |

Austria, Bullgaria dhe Rumania ranë dakord për 5 kushte për Shengenin tokësor

Qeveria austriake pranon të diskutojë në vitin 2024 heqjen e kontrolleve për shtetasit bullgarë dhe rumunë edhe në kufijtë tokësorë të zonës Shengen, me kusht që Bullgaria dhe Rumania të përmbushin 5 angazhime. Kjo shkruhet në një deklaratë pranë..

03.01.24 09:02 |

Një datë për hyrjen në Shengen me rrugë tokësore nuk është е arritur, negociatat janë në vazhdim

Deri më tani, një datë për pranimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në zonën Shengen në rrugë tokësore nuk u caktua as me Austrinë dhe as me Komisionin Evropian. Kështu deklaroi kryeministri Nikollaj Denkov, duke përgënjeshtruar informacionin e dalë më..

28.12.23 16:14 |

KE pyet Bullgarinë për planet e saj për tranzicionin e gjelbër deri në vitin 2030

Komisioni Evropian i bëri thirrje Bullgarisë, Austrisë dhe Polonisë që brenda dy muajve të paraqesin planet e ndryshuara për energjetikën dhe mbrojtjen e mjedisit deri në vitin 2030, njoftoi BTA. Komisioni vëren se hapi procedimin penal ndaj tri..

21.12.23 15:36 |

Nga viti i ardhshëm nuk do të eksportojmë karburant nga nafta ruse, vendosi parlamenti

Asambleja Kombëtare votoi në lexim të parë për të përfunduar para afatit derogimin për importin e naftës ruse, të miratuar nga Komisioni Evropian. Me ndryshimet e miratuara, nga 1 janari 2024 ndalohet eksporti i karburanteve nga nafta ruse, ndërsa..

18.12.23 13:46 |
Paolo Xhentiloni dhe Nikollaj Denkov

Komisioneri evropian Paolo Xhentiloni konfirmoi në Sofje mbështetjen për hyrjen e Bullgarisë në Shengen

Në një takim me kryeministrin Nikollaj Denkov në Sofje, komisioneri ekonomik evropian Paolo Xhentiloni shprehu mbështetjen e plotë të Komisionit Evropian për anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen, si dhe për përpjekjet për përmbushjen e kritereve për..

30.11.23 16:07 |

Holanda i kërkoi Komisionit Evropian një raport për Bullgarinë

Holanda kërkoi zyrtarisht nga Komisioni Evropian një mision shtesë në Bullgari për mbledhjen e fakteve, njoftoi korrespondentja e BNR në Bruksel, Angelina Piskova. Misioni lidhet me veton e mbretërisë për pranimin e Bullgarisë në Shengen. Kryeministri..

20.11.23 11:05 |

Komisioni Evropian kërkon fillimin e negociatave me Ukrainën dhe Moldavinë, Komisioneri Evropian për Zgjerim - Maqedonia e Veriut të pranojë ndryshimet në kushtetutën e saj

Javën e kaluar, Komisioni Evropian rekomandoi që vendet anëtare të fillojnë negociatat me Ukrainën dhe Moldavinë për anëtarësim në BE, kur paraqesin raportet e tyre për progresin e vendeve kandidate për anëtarësim në Komunitet. Komisioneri Evropian për..

15.11.23 16:43 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна