Eмисия новини
от часа

Ljubo Kirov me një koncert mbresëlënës në Londër

Pak ditë më parë (më 22 maj) Ljubo Kirov dha një koncert në sallën e famshme Troxy në Londër. “Ljubo bëri një shfaqje muzikore të nivelit botëror. Për më shumë se dy orë publiku këndoi me të këngët e albumit të tij të ri “Më puth” , si dhe hitet..

26.05.22 13:14 |
Foto: Facebook/InstitutCulturelBulgare

Java e librit bullgar fillon në Paris

Instituti Kulturor Bullgar në kryeqytetin francez shënon Ditën e Arsimit dhe Kulturës Bullgare 24 maj me shtatë ditë kushtuar librit bullgar. Nga data 18 deri më 25 maj do të prezantohen mbi 100 tituj nga autorë bashkëkohorë bullgarë , botuar..

17.05.22 16:42 |

Ministria e Arsimit publikoi mësime dhe manuale falas në internet

Ministria e Arsimit krijoi një katalog online falas me mbi 10 500 mësime edukative, video, lojëra, simulime softuerësh dhe fotografi. Ato mund të shfrytëzohen lirshëm nga mësuesit, nxënësit dhe prindërit e tyre dhe mund të kombinohen për të krijuar..

17.12.21 12:28 |

Ekspozita "Librat bullgarë nga larg" prezanton krijuesit bullgarë jashtë vendit

Në Bibliotekën Kombëtare u hap një ekspozitë me gati 100 libra të autorëve bullgarë nga 23 vende në gjashtë kontinente. Projekti është pjesë e nismës së Nënpresidentes Ilijana Jotova “Kombësia nuk bie aty ku jeton dija”, e cila përfshin takime me..

13.10.21 17:41 |

Një bestseller amerikan për fëmijë tregon historinë e një bullgari

Për herë të parë në gjuhën bullgare u botua romani “Dobri” kushtuar historive nga fëmijëria e bullgarit Atanas Kaçamakov, i cili emigroi në SHBA në fillim të shekullit XX. Libri nga shkrimtarja amerikane Monica Shannon u ribotua shumë herë në..

05.06.21 08:15 |

Bota përmes syve të udhëtarëve bullgarë nga fillimi i shekullit XX

Si dukej bota përmes syve të paraardhësve tanë të cilët jetuan më shumë se 100 vjet më parë? Përgjigjen e kësaj pyetjeje jep një udhërrëfyes nga fillimi i shekullit të kaluar. Në librin “Bullgari nëpër botë në fillim të shekullit të XX” u zgjodhën..

04.12.20 07:20 |

33 mënyra ta duam Bullgarinë

“Si ta duam atdheun?” Përgjigjen e kësaj pyetjeje e kërkon udhërrëfyesi i ri letrar “Bullgaria për të përparuarit”, në të cilin Svetllozar Zhelev mbledh tregimet e 33 vetave, të cilët e kanë lidhur veten e vet me vendin tonë nëpërmjet gjuhës,..

17.11.20 06:10 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера