Eмисия новини
от 19.00 часа
Ekaterina Zaharieva dhe Manuel Domingos Augusto

Bullgaria dëshiron të rivendos marrëdhëniet me Angolën

Ministrja e jashtme Ekaterina Zharieva ndodhet për një vizitë dyditore zyrtare në Angolë me ftesë të homologut të saj Manuel Domingos Augusto. Vizita e një ministri të jashtëm bullgar në Luandë është e para pas vitit 1989. Qëllimi është të rimëkëmben dhe të..

15.11.19 15:47 |

Në Sofje Bullgaria dhe Shqipëria diskutojnë stimulimin e kontakteve të biznesit

Zëvendës ministrja e ekonomisë Lilija Ivanova dhe Etjen Xhafaj, zëvendës ministër për Evropën dhe punët e jashtme diskutuan iniciativën për stimulimin e marrëdhënieve ekonomike midis Bullgarisë dhe Shqipërisë. Theksi u vu mbi konektivitetin energjetik,..

13.11.19 16:51 |

Biznesi bullgar shpreh optimizëm për vitin 2020

Biznesi bullgar është optimist për vitin 2020, tregon një anketimi i Dhomës Tregtar Industriale.  Ai është pjesë e pyetjeve evropiane ndër 53 000 kompani në 28 shtete. Sipërmarrësit bullgarë presin përmirësim të mjedisit të biznesit gjatë vitit të ardhshëm,..

06.11.19 19:06 |

Biznesi bullgar i ruan qëndrimet pozitive ekonomike

Gjatë tetorit besimi ekonomik në BE po ulet deri në fundin e vet nga përpara 6 vitesh, derisa indeksi i njëjtë i Komisionit Evropian për Bullgarinë po rritet. Indeksi i besimit ekonomik në BE po ulet gjatë tetorit deri në 99,0 pikë nga 99,9 gjatë muajit..

30.10.19 16:39 |

Fondi Evropian i Investimeve livron 5 mln euro për ndërmarrjet e vogla bullgare

Fondi Evropian i Investimeve, pjesë e grupit të Bankës Evropiane të Investimeve, lidhi marrëveshjen e parë për sigurimin e mikrofianncimit në Bullgari në kuadrin e një programi të KE-së, bëri të ditur KE-ja. Pritet që marrëveshja t’i ndihmojë..

25.10.19 15:08 |

Bullgaria është në vendin e 61 në klasifikimin e Bankës Botërore

Në klasifikimin e rregullt të Bankës Botërore për kushtet e biznesit në Bullgari sivjet Bullgaria është lëvizur nga vendi i 59 në atë të 61. Raporti i institucionit “Të bësh biznes 2020” (Doing Business 2020) i vlerëson reformat në ekonomitë..

24.10.19 13:33 |

Biznesi familjar në Bullgari forcon pozitat e veta

Biznesi familjar në Bullgari është duke u zgjeruar. Gjatë 2 viteve të fundit janë regjistruar 1219 kompani të reja, ndërsa numri i të emëruarve është rritur me mbi 15 000, ose me 3.8 për qind, vë në dukje statistika kombëtare. Sipërmarrësit familjarë..

24.09.19 12:19 |

Një uzinë e re për 3.5 milionë euro hapi dyer në qytetin Petriç

Një koncern zviceran-suedez për prodhim të produkteve, për furnizim me energji elektrike dhe automatizim industrial po vazhdon zhvillimin e biznesit të vet në Bullgari, duke hapur një uzinë të re në qytetin Petriç, në Bullgarinë Jugperëndimore. Ajo..

19.09.19 13:52 |

Bullgaria është një vend shumë tërheqës për investuesit e huaj, thotë spanjolli Carlos Valensuela

Gjithnjë e më shumë të huaj vijnë të jetojnë dhe të punojnë në Bullgari, një pjesë prej tyre vijnë me ide për biznes të vet në vendin tonë. Mirëpo, të huajt jo gjithmonë mund të çajnë rrugën përmes vështirësive të shumta të lidhura me gjuhën dhe..

18.09.19 11:34 |

Sektori privat dhe ai shtetëror diskuton bashkëpunimin në sigurinë kibernetike

Përfaqësues të lartë të pushtetit shtetëror dhe të sektorit privat marrin pjesë në forumin që po zhvillohet në Sofje me moto “Bashkëpunimi ndërmjet sigurisë publike dhe asaj private: Roli strategjik i partneritetit publik-shtetëror për kundërvënien..

17.09.19 14:18 |
Всички новини: днес | вчера