Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Zgjatën gjendjen e jashtëzakonshme epidemike

Foto: BTA

Gjendja e jashtëzakonshme epidemike zgjatet deri më 30 prill. Qeveria miratoi vendimin dhe Kryeministri Bojko Borisov urdhëroi Ministrin e Shëndetësisë të përgatitë një urdhër me afate të përcaktuara qartë për lehtësimin gradual të masave.

Lidhur me punën e restoranteve dhe bareve, Kryeministri kërkoi nga Ministri i Shëndetësisë që të takohet me përfaqësuesit e kësaj industrie për të diskutuar zgjidhjet e mundshme.

Qeveria siguroi 1 miliard euro për të ruajtur vendet e punës dhe për të ndihmuar bizneset në Bullgari që nga fillimi i pandemisë e deri në janar 2021. Me këto para u ruajtën 300 000 vende pune. Kështu u parandalua rreziku i rritjes së dyfishtë të papunësisë në vend, njoftoi BTA.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 360

Po flitet për “modelin bullgar” të përballimit të pandemisë Kriza ka treguar se nuk ka asnjë vend që mund ta kapërcejë pandeminë më vete. Bota po flet për “modelin bullgar”, për ekuilibrin që gjetëm që të mbrojmë jetën e njerëzve pa e..

botuar më 21-03-02 6.05.MD

Tashmë dihen numrat e partive në fletëvotimin zgjedhor

Në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve u hoq shorti për numrat e partive dhe të koalicioneve, me të cila ato do të shkruhen në fletëvotim. Ja numrat e atyre kryesore, sipas prognozave të sociologëve : GERB do të jetë me Nr. 28, “Partia..

botuar më 21-03-02 5.47.MD

Më shumë pacientë me Covid-19 ka në Sofje, Plovdiv dhe Burgas

Shumica e pacientëve me Covid-19 janë shtruar në spitalet në Sofje - 1153, në Plovdiv - 447 dhe në Burgas - 428, sipas të dhënave të publikuara sot nga Arka Kombëtare e Sigurimeve Shëndetësore, njoftoi BTA. Informacioni është që nga 28..

botuar më 21-03-02 5.23.MD