Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Covid-19 pengoi zhvillimin e 20% prej ndërmarrjeve të vogla

Foto: Pixabay

Mbi 20% prej ndërmarrjeve të vogla në vend vështirësohen për të rimëkëmbur prodhimin e vet në kushtet e krizës së Covid-19. Ato disponojnë infrastrukturë dhe personel, por nuk kanë kapital qarkullues. Mbi 75% prej ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme nuk mund të shërbejnë kreditë e tyre bankare, ndërsa vetëm 15% prej tyre kanë gjetur mundësi të reja për zhvillim në kushtet e krizës.

Të dhënat janë të një studimi të Shoqërisë Kombëtare të Biznesit të Vogël dhe të Mesëm.

Firmat në sferën e shërbimeve online, tregtisë me pakicë, furnizimeve me korrier dhe digjitalizimit kalojnë me sukses përmes pandemisë, por ato në fushën e sektorëve tradicionalë, pësojnë humbje të mëdha dhe madje nuk disponojnë strategji për kufizimin e dëmeve, tha para BNR-së kryetarja e shoqërisë Eleonora Negullova.

Më shumë nga rubrika

Pjesa e energjisë së rinovueshme në Bullgari pritet të rritet

Kapaciteti i instaluar për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme të energjisë në fund të vitit të kaluar ishte afërsisht 1800 megavat. Kjo është rreth një e pesta e të gjitha kapaciteteve në vend, tha para BNR drejtori ekzekutiv i..

botuar më 21-03-07 11.01.PD

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari..

botuar më 21-03-02 4.47.MD

Shumë prodhues të duhanit në Bullgari po kthehen tek "lulja e parajsës"

Gjithnjë e më shumë prodhues e braktisin prodhimin e duhanit, që të drejtohenndaj një mënyre tjetër jetese shumë më fitimprurëse –rritja e shafranit. Aq më tepër se çmimi i erëzave luksoze po rritet, meqenëse jo vetëm se e lartëson shijen e çajeve,..

botuar më 21-03-02 7.05.PD