Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

250 000 punonjës kanë përfituar nga masa 60/40

Foto: arkiv

Në kuadrin e masës 60/40 në përkrahje të biznesit dhe të punonjësve deri tani janë paguar 629 mln leva. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e fundit të Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh. Kështu 250 000 nëpunës në 11 ndërmarrje kanë arritur të ruajnë punën e tyre gjatë krizës së koronavirusit.

Konfederata e Sindikatave të Punës dhe Asociacioni i Kapitalit Industrial propozojnë ndryshime në Kodin e Punës, të cilat të rregullojnë mekanizmat për përkrahje në rastin e mbetjes së detyrueshme pa punë (kur firmat e ndalojnë veprimtarinë e tyre me urdhër të organit shtetëror). Projekti i tyre parashikon që në një situatë të tillë shteti të paguajë kompensim prej 75% të pagës së punonjësve.

Më shumë nga rubrika

Transportuesit kërcënojnë me bllokim të lëvizjes në PKK “Kullata”

Kompanitë e vogla të mallrave po pësojnë humbje serioze për shkak të testimit të shoferëve të kamionëve të imponuar nga autoritetet greke në pikën e kalimit kufitar “Kullata-Promahon”. Pakënaqësia u përshkallëzua dhe mund të kalojë në një..

botuar më 21-02-27 3.07.MD
Bojko Borisov në Çirpan

Kryeministri Borisov: “Muaji mars do të jetë kritik”

“Hapja e restoranteve nuk do të thotë se të gjithë duhet të shkojnë atje dhe të infektohen”, deklaroi Bojko Borisov gjatë vizitës së tij në qytetin Çirpan (Bullgari Qendrore). Kryeministri nënvizoi se shpreson tek ndjenja e vetë-ruajtjes dhe..

botuar më 21-02-27 2.29.MD
Prof. Asen Balltov

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit

Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të rivendosen kur mbërrijnë në vend sasi më të mëdha prej..

botuar më 21-02-27 12.53.MD