Eмисия новини
от 15.00 часа

Secili prej nesh është tashmë një investitor potencial, qoftë edhe me një shumë të vogël të pagës

Në botën moderne nuk mjafton të njohësh njësitë monetare të vendeve të veçanta dhe të dish se si monedhat e tyre lidhen me levin bullgar. Konvertimi i levës në euro dhe anasjelltas nuk i zgjidh problemet tona financiare për një kohë të gjatë dhe nuk..

22.04.24 07:15 |

Komisioni Evropian do të zhvillojë fushata informuese për futjen e euros

Zëvendëskryeministrja në detyrë dhe ministrja e financave Ljudmilla Petkova, zëvendëspresidenti i Komisionit Evropian Valdis Dombrovskis dhe Komisioneri Evropian për Ekonominë Paolo Gentiloni nënshkruan në Luksemburg një Marrëveshje Partneriteti..

12.04.24 11:34 |
Petër Ganev

Paqëndrueshmëria politike largon investitorët e huaj

Ekonomia e vendit është në 64për qind të nivelit mesatar evropian. Niveli prej 70 për qind që arriti Rumania ende nuk është kapërcyer. Ajo që e dallon Bullgarinë nga vendet e tjera të rajonit është se ato kanë nivele më të larta investimesh, sundim më..

08.04.24 10:13 |

Shëndetësia është në top 5 të punëdhënësve në Bullgari

Institucionet mjekësore në Bullgari paguajnë gati 2.8 miliardë leva (1.43 miliardë euro) në paga për mbi 106 000 punëtorë në sistemin e kujdesit shëndetësor (3.5% e fuqisë punëtore të vendit). Me këtë shëndetësia hyn në top 5 të punëdhënësve në vendin..

07.04.24 07:05 |
Jean-François Dauphin

Bullgaria mund të bëhet pjesë e Eurozonës në vitin 2025, sipas FMN-së

Shefi i misionit të rregullt të Fondit Monetar Ndërkombëtar në Bullgari, Jean-François Dauphin, prezantoi rezultatet e monitorimit të ekonomisë dhe sistemit financiar bullgar. Misioni i fondit filloi më 6 mars dhe përfundon sot, 19 mars. “Aderimi..

19.03.24 17:25 |

Drejtori i Fondit Monetar Ndërkombëtar bisedoi me presidentin

Sfidat me të cilat ballafaqohet ekonomia globale dhe ndikimi i tyre në nivel rajonal dhe kombëtar diskutoi në Sofje drejtoresha menaxhuese e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Kristalina Georgieva, në një takim me presidentin Rumen Radev. Të dy diskutuan..

11.03.24 14:49 |

Borxhi i shtetit në vitin 2023 u rrit me 2 miliardë euro

Borxhi i jashtëm shtetëror i Bullgarisë në fund të vitit 2023 u rrit me 22,7% ose mbi 2 miliardë euro, krahasuar me fundin e vitit 2022, dhe arriti në 10 888 miliardë euro. Kjo është 11,6% e PBB-së, njoftoi Banka Kombëtare Bullgare. Në dhjetor..

04.03.24 12:50 |

Bashkëpunimi midis Bullgarisë dhe Shqipërisë sa vjen dhe rritet

Bullgaria dhe Shqipëria gjithmonë kanë ruajtur një miqësi shumë të mirë dhe kanë bashkëpunuar në fusha të ndryshme, bashkëpunim i cili sa vjen e rritet. Radio Bullgaria ju informoi për takimet e kryetarit të Parlamentit të Bullgarisë, Rosen Zheljazkov,..

27.02.24 22:30 |

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore vazhdon të mbajë titullin për universitetin më prestigjioz në Bullgari

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore (UNSS) mori edhe një vit “Oskar Akademik”, njoftoi BTA. Sistemi i vlerësimit të shkollave të larta e përcakton UNSS si një shkollë të lartë me akreditimin më të lartë institucional. Sipas punëdhënësve..

15.02.24 10:46 |

Takim i presidentit me diplomatët e BE-së të akredituar në Bullgari

Diplomacia e BE-së duhet të jetë shumë më aktive në pikat e nxehta në fqinjësi dhe të kontribuojë në zgjidhjen e këtyre konflikteve. Këtë thirrje e bëri presidenti Rumen Radev në takimin me ambasadorët e vendeve të komunitetit të akredituar në Sofje...

14.02.24 10:31 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна