Eмисия новини
от 22.00 часа
Bashkia

Ekspertët diskutuan idetë për rimëkëmbjen e rajoneve të harruara

Brenda tre ditësh, arkitektë dhe zyrtarë komunalë nga i gjithë vendi mbajtën një seminar trajnimi në qytetin Sliven, kushtuar rinovimit të zonave të braktisura në Bullgari. Iniciativa u organizua nga Komuna e qytetit Sliven, në partneritet me..

17.06.22 17:21 |
Asen Vasilev

Asen Vasilev: Shpenzuam 60 milionë euro nga 148 milionë të ndarë për refugjatët ukrainas

Deri më tani u shpenzuan 60 milionë euro nga 148 milionë të ndarë nga programet evropiane për të ndihmuar refugjatët ukrainas, njoftoi Zëvendëskryeministri Asen Vasilev në Kuvendin Popullor. “Këto fonde do të vazhdojnë të përdoren për aktivitete të..

03.06.22 13:21 |

“Risistemimi” i refugjatëve ukrainas po vazhdon

Mijëra refugjatë ukrainas kanë lënë hotelet komode në bregdet për të shkuar në të panjohurën. Tani për tani ata janë vendosur në furgonë, të ndërtuar në një rresht të gjatë si ushtarë, disa do t'i kalojnë netët në shtretër të grumbulluar..

02.06.22 16:01 |

Po zhvendosin refugjatët ukrainas nga Ellhovo

Qendra e përkohshme e akomodimit në Ellhovo po mbyllet. Të gjithë më shumë se 200 refugjatët ukrainas, nga 600 personat që mbërritën në fillim, do të transportohen me 6 autobusë në bazat shtetërore në vend. Në Ellhovo kishte tension më 1 qershor..

02.06.22 11:42 |

Kalina Konstantinova: Nuk mund t’i mirëmbajmë më ukrainasit në vijën e parë të bregdetit

Refugjatët ukrainas të akomoduar në hotelet në bregdetin bullgar të Detit të Zi, të cilët nuk kanë ku të shkojnë pas 31 majit, do të strehohen përkohësisht në Sarafovo, Burgas, në bazën e Ministrisë së Mbrojtjes dhe në qendrën e refugjatëve..

30.05.22 20:42 |

Është siguruar akomodim për të gjithë refugjatët ukrainas të interesuar

Rreth 95 000 refugjatë ukrainas ndodhen aktualisht në Bullgari. Më pak se 60 000 janë në hotele, tha për BNR Krasimira Veliçkova, një këshilltare e zëvendëskryeministres Kalina Konstantinova. "Mbi 400 hotele kanë miratuar programin e ri,..

27.05.22 10:19 |

Zhvendosja më masive e refugjatëve ukrainas ka për t’u realizuar

Në ditët e fundit të muajit maj pritet të ndodhë zhvendosja më e madhe masive e refugjatëve ukrainas në Bullgari – rreth 35 mijë persona. Këtë e tha në Burgas Kryetarja e Agjencisë për Refugjatë, Mariana Tosheva, e cila ndodhet për një vizitë pune..

24.05.22 15:59 |

Bullgarët etnikë – refugjatë nga Ukraina po kërkojnë ndihmë nga qeveria bullgare

Bullgarët etnikë nga Zaporozhieto në Ukrainë, të vendosur në qytetin Gorna Orjahovica të Bullgarisë Qendrore Veriore, i bëjnë thirrje qeverisë bullgare të zgjasë programin e ndihmës humanitare, i cili u siguron atyre një qëndrim në hotel, dhe..

17.05.22 14:53 |

Numri i ukrainasve që ndodhen në vendin tonë është më i ulët se sa numri i atyre që morën mbrojtje të përkohshme

Në vendin tonë janë 103 000 ukrainas ndërsa ata që kanë marrë mbrojtje janë 104 600. Të dhënat e portalit të unifikuar informativ “Bullgaria për Ukrainën” konfirmojnë njoftimin e autoriteteve se ditët e fundit disa ukrainas po largohen nga..

16.05.22 18:42 |

Bullgaria kryeson BE-në në numrin e ukrainasve të regjistruar me mbrojtje të përkohshme

Masa për akomodimin në hotele, e shpallur deri më 31 maj, nuk do të zgjatet. Kjo u bë e qartë në një konferencë të Grupit të Koordinimit Operativ pranë qeverisë. Një deputet ukrainas kërkoi vazhdimin e programit për refugjatët ukrainas në..

12.05.22 15:32 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера