Eмисия новини
от 18.00 часа

Të ardhurat në vendin tonë nuk mund të kompensojnë inflacionin aktual

Me 156 leva (78 euro) është rritur këtë vit pagesa e jetesës së një familjeje 3 anëtarëshe, krahasuar me vitin e kaluar. Shuma e nevojshme për një familje është afërsisht 2600 leva (1300 euro) të ardhura neto në muaj. Megjithatë, dy të tretat e..

05.02.24 07:35 |

Inflacioni vjetor është ngadalësuar në 4.7%

Inflacioni vjetor për muajin dhjetor 2023 krahasuar me dhjetorin 2022 është 4,7 për qind dhe inflacioni mesatar vjetor për periudhën janar - dhjetor 2023 krahasuar me periudhën janar - dhjetor 2022 është 9,5 për qind, tregojnë të dhënat e Institutit..

15.01.24 15:56 |
Foto: BGNES

Me rritjen e pagës minimale rriten edhe shpresat e bullgarëve për një fuqi më të mirë blerëse

Viti 2024 filloi me ndryshime të shumta në lidhje me të ardhurat e qytetarëve bullgarë. Paga minimale tani është 933 leva (477.04 EUR). Rritja krahasuar me vitin e kaluar është 19.6%, ose me 153 leva (78.23 EUR). Paga minimale për orë është 5.58 leva..

12.01.24 07:30 |
Nikollaj Denkov

Inflacioni i lartë është pengesa e vetme për hyrjen e Bullgarisë në Eurozonë

Ne nuk jemi më fuqia punëtore më e lirë në BE. Me rritjen e të ardhurave, е kemi kaluar Hungarinë dhe Bullgaria është tani e parafundit, tha kryeministri Nikollaj Denkov në një konferencë në Facebook. E vetmja gjë që na pengon për Eurozonën është..

10.01.24 11:09 |

Buxheti i shtetit e mbyll vitin me një deficit më të ulët se sa planifikohej

Të dhënat paraprake për realizimin e buxhetit tregojnë se deficiti do të jetë më i ulët se sa planifikohej, tha në Kuvendin Popullor ministri i financave Asen Vasilev. “Pres që deficiti të jetë 2.5%, jo 3%. Kështu do të mbeten 500 milionë euro, të..

29.12.23 09:02 |

Rënie të prodhimit dhe të shitjeve tregon raportin vjetor i Dhomës bullgare të Tregtisë

Një rënie e ndjeshme në prodhimin dhe shitjet e kompanive në vendin tonë - ky është një nga përfundimet e sondazhit vjetor të Dhomës bullgare të Tregtisë për vlerësimin e mjedisit të biznesit në vitin 2023. Të ardhurat е kompanivе, të cilat janë..

18.12.23 12:59 |
Foto: Pixabay

Ekspertët raportojnë një mospërputhje alarmante në rritjen e çmimeve dhe rritjen e pagave në Bullgari

"Ne kemi një treg të qetë për momentin. Dhe ajo që i shqetëson njerëzit dhe krijon një situatë nervoze janë të ardhurat e ulëta," tha për BNR Vlladimir Ivanov, kryetar i Komisionit Shtetëror për Bursat dhe Tregjet e Mallrave. Sipas tij ka një mjedis të..

21.11.23 07:30 |

Komisioni Evropian parashikon një ngadalësim të rritjes ekonomike të Bullgarisë

Rritja ekonomike e Bullgarisë pritet të ngadalësohet në vitin 2023, sipas parashikimit ekonomik të vjeshtës të Komisionit Evropian. Pas ecurisë së mirë në vitin 2022, eksportet do të tkurren këtë vit për shkak të uljes së kërkesës së jashtme. Edhe..

15.11.23 16:03 |

Buxheti 2024 - mollë sherri ose pengesë e pakapërcyeshme për pushtetarët

Ministri i financave Asen Vasilev në fund të javës së kaluar prezantoi parametrat e buxhetit për vitin 2024. U bë e qartë nga sa më sipër se të ardhurat e këtij viti nuk do të përmbushen me 2.3 miliardë leva, ndërsa shpenzimet me 1 miliard leva...

14.11.23 13:01 |

268,94 euro do të jetë kufiri i varfërisë në Bullgari në vitin 2024

526 leva /268,94 euro/ do të jetë kufiri i varfërisë në Bullgari në vitin 2024, vendosi qeveria. Vlera e saj do të rritet me 22 leva /11,25 euro/, ose me 4,4% në krahasim me vitin 2023”, theksoi ministrja e çështjeve sociale, Ivanka Shallapatova...

01.11.23 17:00 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна