Eмисия новини
от 12.00 часа

Protestat efektive të fermerëve bllokojnë të gjithë vendin

Dhoma Agrare Bullgare njoftoi protesta efektive në të gjithë vendin. Strukturat vendore të dhomës nuk pranojnë masat mbështetëse të propozuara nga qeveria vetëm kundrejt vërtetimit se kanë punuar në humbje vitin e fundit. Sipas fermerëve,..

06.02.24 12:29 |
Kirill Vëtev

Bullgaria dhe 4 vende të tjera kërkojnë ndihmë evropiane për fermerët për shkak të Ukrainës edhe në vitin 2024

Ka për t’u realizuar takimi i pesë i vendeve anëtare më të prekura nga importet ukrainase - Bullgaria, Rumania, Polonia, Hungaria dhe Sllovakia, njoftoi ministri i bujqësisë Kirill Vëtev. Përfaqësuesit e tyre do të insistojnë në mbështetje të re vitin..

11.12.23 14:48 |
Rumen Radev

Presidenti vendosi veto mbi liberalizimin e tregut vendas të energjisë elektrike

Presidenti Rumen Radev vendosi veto mbi ndryshimet në Ligjin për Energjetikën, i cili parashikon liberalizimin e plotë të tregut të energjisë elektrike për konsumatorët familjarë deri në vitin 2026. “Standardi i jetesës së shumicës së qytetarëve..

19.10.23 10:42 |

Kazusi “Kartë jeshile” u hoq si pengesë për anëtarësimin në eurozonë

Parlamenti e bëri të detyrueshme që siguruesit të paguajnë automatikisht dëmet e paprovuara për aksidente jashtë vendit. Vendimi nuk u mbështet nga partia “Vëzrazhdane”, dhe BSP u abstenua. Kazusi mund të bëhet pengesë për anëtarësimin e Bullgarisë në..

27.07.23 10:47 |

Sindikalistët këmbëngulin për të ardhura të denja për të punësuarit në sektorin buxhetor

Bullgaria mbetet vendi me të ardhurat më të ulëta në BE dhe problemi u thellua si rezultat i krizave të njëpasnjëshme - fillimisht ishte pandemia, më pas erdhi lufta në Ukrainë, kriza energjitike dhe e gjithë kjo u shfaq si një "krizë në koston e..

26.06.23 12:53 |
Javor Geçev

Brukseli na jep 9.77 milionë euro për shkak të importit të grurit ukrainas

Për Bullgarinë janë caktuar 9.77 milionë euro nga gjithsej 100 milionë euro, me të cilat vendet më të prekura në BE do të kompensohen nga importet e grurit dhe ushqimit ukrainas, tha për BNR një burim nga Komisioni Europian. Fondet e mbetura do të..

03.05.23 15:28 |

Qeveria propozon një mekanizëm për kompensimin e energjisë

Qeveria e përkohshme zhvilloi një mekanizëm kompensimi të energjisë në një projektligj për të zbatuar rregulloren evropiane për të trajtuar çmimet e larta të energjisë. Këtë e deklaroi zëvendëskryeministri për çështjet ekonomike Hristo Aleksiev në..

13.10.22 19:42 |

Shteti dëshiron të negociojë me “Llukoill” për uljen e çmimeve të karburantit

Ministria e Energjetikës do të propozojë që qeveria të lëshojë një kredi prej 400 milionë euro për kompaninë shtetërore “Bullgargaz”, tha për BNT ministri përkatës Rosen Hristov. Synimi është që “Bullgargaz” të dalë në treg për financimin publik..

11.08.22 11:18 |
Vasill Velev

Qeveria u mor vesh me biznesin për kompensimin e energjisë së shtrenjtë

Qeveria propozon kompensim 80% për çmimet e larta të energjisë elektrike në maj dhe qershor, për shumën mbi 100 euro për një megavat. Për gazin natyror kompensimi do të jetë 100% për rritjen në maj, njoftoi qeveria në një konferencë pas takimit me..

16.05.22 12:58 |

Sindikatat janë të mendimit se të ardhurat vjetore duhet të rriten me më shumë se 12 për qind në vit

Të ardhurat duhet të rriten me të paktën 12-13 për qind në vit, në mënyrë që në 5 vjet të arrijmë nivele shumë më të mira. Synimi ynë është rreth 1585 euro paga mesatare pas 5 vitesh dhe paga minimale prej 870 euro atëherë, tha për BNR Pllamen..

11.05.22 11:03 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна