Eмисия новини
от 09.00 часа
Godina e BNB

Banka Kombëtare Bullgare kujtoi pse nuk duhet të mbinxehet tregu me hipotekat e pasurive të paluajtshme

Banka Kombëtare Bullgare (BNB) publikoi "Rishikimin e masave të vendosura për rreziqet me të cilat përballet sistemi bankar", nga kreditë e siguruara me hipotekë për banesat dhe pasuritë e paluajtshme. “Shqetësime të tilla kanë arsye serioze duke..

27.05.24 12:18 |
Banka Kombëtare Bullgare

BNB forcon kontrollin mbi dhënien e kredive hipotekare

Bordi Drejtues i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB) urdhëroi bankat në vend që të aplikojnë një grup minimal prej 6 treguesish për monitorimin e standardeve të kredisë gjatë dhënies dhe rinegocimit të kredive siguruar me pasuri të paluajtshme banesore...

21.05.24 09:43 |

Rritje rekord e kredive hipotekare në Bullgari

Një rritje prej 24% është shënuar në numrin e kredive hipotekare në vendin tonë për tremujorin e parë të vitit, tha konsulenti i kredive Tihomir Toshev në një intervistë për BNR. Sipas tij, kjo është një rritje rekord pas 5 tremujorësh radhazi të rënies..

23.04.24 09:53 |

Bullgari merr 180 mijë leva /92 mijë euro/ kredi për shtëpi dhe e paguan për 25 vjet

Shuma mesatare e kredive të dhëna rishtazi të siguruara me pasuri të paluajtshme rezidenciale po rritet vazhdimisht - nga 156 mijë leva /80 mijë euro/ në vitin 2022, në 180 mijë leva në tremujorin e tretë të vitit 2023 nën ndikimin e rritjes së çmimit të..

19.01.24 15:23 |
Levon Hamparcumjan

Leva do të jetë e këmbyeshme përgjithmonë edhe pas futjes së euros

Ne nuk duhet të fajësojmë euron për frikën dhe dështimet tona. Nëse Bullgaria miraton monedhën e përbashkët, sistemi me të cilin ne matim suksesin ose dështimin tonë ekonomik do të jetë në euro në vend të levave, tha për BNR bankieri dhe..

18.01.24 13:39 |
Banka Popullore Bullgare

Për të tretin muaj radhazi Banka Popullore Bullgare rrit normën kryesore të interesit

Që nga 1 nëntori, Banka Popullore Bullgare (BNB) po rrit normën kryesore të interesit për monedhën kombëtare levën në 3.79 për qind. Për muajin tetor, norma e interesit ishte 3.64 për qind dhe në shtator 3.53 për qind. Normat e interesit rriten që nga..

01.11.23 08:44 |
Bogomill Nikollov

Bogomill Nikollov: Huamarrja është një marrëveshje nga e cila pala tjetër dëshiron gjithmonë të fitojë

Me qëllim të mbrojtjes më të madhe në rastet e marrjes së kredive, eurodeputetët votuan për shtesat në Direktivën për kontratat e kredive konsumatore, të cilat vendet e BE-së do të duhet të zbatojnë brenda 3 viteve...

20.09.23 19:53 |
Cvetan Cvetkov

Mungojnë dosjet e kredive nga KTB-ja e falimentuar

Mungojnë dosjet e kredive të Bankës Korporative Tregtare (KTB), e cila falimentoi në vitin 2014, të cilat japin informacione se kush mori kredi dhe në çfarë shume, si u mor dhe u sigurua, që do të ndihmonte në rikthimin e aseteve të saj. Këtë e tregon..

09.08.23 18:12 |

4% e bullgarëve zotërojnë gjysmën e parave në banka

Në fund të vitit 2022, bullgarët kanë më shumë se 36 miliardë euro në banka. Kjo është një rritje prej 8.2% krahasuar me vitin 2021. Por depozitat e ekonomive familjare janë duke u tkurrur në numër me 2% për vitin dhe tani janë pothuajse 8.9..

22.05.23 10:55 |

Bullgaria do t’i bashkohet një euro-instrumenti për kreditë pa interes për Ukrainën

Qeveria miratoi një projekt-marrëveshje për kontributin financiar për një subvencion interesi të dhënë sipas instrumentit të Komisionit Evropian “Ndihmë makro-financiare+” në mbështetje të Ukrainës. BE-ja pritet të marrë hua nga tregjet e kapitalit..

03.05.23 16:27 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна