Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Për të tretin muaj radhazi Banka Popullore Bullgare rrit normën kryesore të interesit

Banka Popullore Bullgare
Foto: Ani Petrova

Që nga 1 nëntori, Banka Popullore Bullgare (BNB) po rrit normën kryesore të interesit për monedhën kombëtare levën në 3.79 për qind. Për muajin tetor, norma e interesit ishte 3.64 për qind dhe në shtator 3.53 për qind. Normat e interesit rriten që nga fundi i shtatorit 2022. Më pas BNB njoftoi një rritje të normës së interesit nga zero për qind për shtatorin në 0.49 për qind nga 1 tetori 2022. Në fund të vitit 2022, norma kryesore vjetore arriti në 1.42 për qind.

Për 9 muajt e parë të vitit, sistemi bankar në Bullgari ka një fitim rekord prej 2.7 miliardë leva ose 1.35 miliardë euro. Kjo është 80.5 për qind më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022, njoftoi BNB. Fitimi mbresëlënës i bankave për vitin 2023 është kryesisht për shkak të rritjes së madhe të të ardhurave nga interesat e kredive dhe nga tarifat dhe komisionet më të larta. 


Më shumë nga rubrika

Parlamenti miratoi negociatat me “Hyundai” për njësitë e reja në centralin atomik “Kozlloduj”

Pas një debati të gjatë, parlamenti vendosi që deri më 15 prill të mbahen negociata ndërmjet centralit atomik “Kozlloduj”   - “Kapacitete të  Reja” dhe “Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd”. Kompania është përfshirë në listën e shkurtër të..

botuar më 24-02-23 2.56.MD

Në 5 vitet e ardhshme, biznesi ka nevojë për gjysmë milioni specialistë të rinj

Në një periudhë afatmesme, punëdhënësit presin rritje të lartë ekonomike dhe do të kërkojnë 243 mijë specialistë me arsim të lartë dhe 245 mijë me arsim të mesëm. 194 000 njerëz do të nevojiten në tregti, turizëm dhe transport. Industria do të..

botuar më 24-02-12 11.41.PD

Të ardhurat në vendin tonë nuk mund të kompensojnë inflacionin aktual

Me 156 leva (78 euro) është rritur këtë vit pagesa e jetesës së një familjeje 3 anëtarëshe, krahasuar me vitin e kaluar. Shuma e nevojshme për një familje është afërsisht 2600 leva (1300 euro) të ardhura neto në muaj. Megjithatë, dy të tretat e..

botuar më 24-02-05 7.35.PD