Eмисия новини
от 15.00 часа
Godina e Kuvendit Popullor në Sofje

Hyri në fuqi Ligji për Gjendjen e Jashtëzakonshme

“Gazeta zyrtare” publikoi Ligjin për masat gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme dhe akti tashmë është në fuqi. Ligji lejon që ushtria të zhvillojë kontroll mbi personat e veçantë dhe mbi trafikun deri në mbërritjen e policisë. Hiqen sekuestrimet..

24.03.20 08:57 |

Biznesi përkrahu veton e Presidentit mbi Ligjin për Gjendjen e Jashtëzakonshme

Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë përkrahu veton e Presidentit mbi tekstet e Ligjit për Masat dhe Veprimet gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme. Dhoma është kundër rregullimit shtetëror të çmimeve si mënyrë për luftimin e spekulimit. Sipas..

23.03.20 12:48 |

Ndryshime në Ligjin e Lojërave të Fatit parashikon monopol shtetëror mbi lotaritë

Pa debate parlamenti miratoi ndryshimet në Ligjin e Lojërave të Fatit  propozim për të cilat bëri lideri i Frontit Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë Valeri Simeonov. Me këto amendamente hiqen lotaritë private. Licencat e operatorëve privat të bixhozit do..

07.02.20 11:08 |

ERM II imponon ndryshime në Ligjin për Bankën Popullore Bullgare

Komisioni buxhetor pranë parlamentit paraqiti një projekt për ndryshime në Ligjin për Bankën Popullore Bullgare për arsye të aderimit të pritur të Bullgarisë në mekanizmin valutor të BE-së ERM II. Banka Popullore Bullgare, Banka Qendrore Evropiane dhe..

27.01.20 11:07 |

Parlamenti hodhi poshtë veton mbi Ligjin për Hetimin Ushtarak

Parlamenti në Sofje hodhi poshtë veton e Presidentit Rumen Radev mbi amendamentet në Ligjin për Hetimin Ushtarak. Gjatë muajit gusht Kreu i Shtetit ktheu ligjin për shkak të mundësisë së parashikuar që një person civil të mund ta kryesojë shërbimin..

05.09.19 12:00 |
Universiteti i Sofjes

Nuk do të ketë viza për studentët e huaj me origjinë bullgare

Anulohet kërkesa për vizat e tipit D për qëndrim afatgjatë të të huajve me origjinë bullgare, të cilët janë regjistruar si studentë të rregullt në universitetet në Bullgari. Amendamenti u miratua me ndryshimet e fundit të Ligjit për të huajit në..

14.08.19 14:42 |
Boris Jaçev në studion e BNR-së

Boris Jaçev: Ligji për Kundërvënien e Korrupsionit jep rezultate

“Ekziston një qartësi më të madhe rreth pronës së njerëzve në poste të larta publike dhe në administratën vendore. Kjo transparencë është një nga sukseset kryesore të Ligjit për Kundërvënien e korrupsionit ” – deklaroi për Radion Kombëtare..

31.05.19 10:40 |

Amendamente në Ligjin për parandalimin e pastrimit të parave

Kuvendi Popullor miratoi ndryshime në Ligjin për parandalimin e pastrimit të parave, duke kërkuar që çdo kompani ta bëjë publik emrin e pronarit ose pronarëve të vet. Shoqëritë, të cilat nuk janë përfshirë në Regjistrin e Bizneseve ose në sistemin..

16.05.19 12:35 |

Policia rrugore “nxori shpatën” kundër shoferëve të rrezikshëm

Para kohe hyrën në fuqi ndryshimet e fundit në Ligjin për Lëvizjen Rrugore, të cilat përmbajnë ndëshkime të papara dhe paprecedente, gjoba dhe sanksione të tjera kundër shoferëve të rrezikshëm. Pjesa dërmuese dhe më e mirë e shoqërisë i mirëpriti,..

30.01.17 12:28 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна