Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Avokatët apeluan mbajtjen e detyrueshme të maskave

Foto: arkiv

Dhjetëra ankesa janë parashtruar në Gjykatën e Lartë të Kasacionit kundër urdhëresës së Ministrit të Shëndetësisë për mbajtjen e detyrueshme të maskave në vendet publike të hapura dhe të mbyllura. Ato janë parashtruar kryesisht nga avokatët me argumentet se masa kundër COVID-19 është në kundërshtim me ligjet në veprim dhe se shteti nuk i ka krijuar kushtet e domosdoshme për zbatimin e saj, siç është kërkesa në nenin 63 të paragrafit 4 të Ligjit për Shëndetin. Masa është në kundërshtim edhe me Ligjin për kufizimin e mbajtjes së veshjeve të cilat e mbulojnë, ose e fshehin fytyrën, i cili u miratua në vitin 2016. Sipas juristëve gjendja e jashtëzakonshme nuk anulon legjislacion funksionues në vend.

Më shumë nga rubrika

Centrali Atomik Elektrik “Belene” do të përfundojë si një projekt i mirë për vendin

Centrali Atomik Elektrik “Belene” do të bëhet një projekt i madh dhe i suksesshëm, tha para Televizionit Kombëtar Bullgar kryeministri Bojko Borisov. Shteti ndihmon biznesin e vogël dhe të mesëm duke siguruar resurse mundësisht më të lira. Kështu ai..

botuar më 20-06-06 12.38.MD
Emill Karanikollov

Ulja e produktit të brendshëm bruto gjatë vitit 2020 do të kompensohet gjatë vitit 2021

Parashikimet për këtë vit janë për uljen e produktit të brendshëm bruto me afro 7 për qind, por vitin e ardhshëm ai do të rritet me 6 për qind, tha para Televizionit Kombëtar Bullgar ministri i ekonomisë Emill Karanikollov. Megjithëqë nuk mbyllëm sektorë..

botuar më 20-06-06 12.26.MD
Bojko Borisov

Nuk ka libër dhe letërsi për Covid-19 nga e cila të nxirren konkluzione se si përhapet virusi

Koronavirusi nuk u mposht, akoma nuk ka mbaruar asgjë. Shpresoj që me masat që ndërmorën, me disiplinën, me strategjinë tashmë të qartë, me atë që njerëzit përvetësuan pra rregullat për distancë dhe dezinfektim, do të vazhdojë tendenca e mirë për nga..

botuar më 20-06-06 10.13.PD