Eмисия новини
от 16.00 часа

Magjepsja e Shtatë Liqeneve të Rillës

Si rezultat i proceseve erozive akullnajore gjatë Kuaternarit, lart në malin Rilla janë formuar shumë liqene, të cilat janë një element i konsiderueshëm i peizazhit malor. Vargu i Shtatë Liqeneve të Rillës është më i gjati, më piktoresk dhe më i..

15.04.17 16:05 |

Mbaroi regjistrimi dimëror i shpendëve të ujit në Bullgari

Numërimi i shpendëve dimërues të ujit zhvillohet në plan botëror që nga viti 1967. Ai vlerësohet si një prej ngjarjeve më në masë në lëmin e mbrojtjes së natyrës, në të cilën marrin pjesë mbi 15 000 veta. Ajo realizohet njëkohësisht dhe në sinkron të..

26.01.17 12:04 |
Всички новини: днес | вчера