Eмисия новини
от 09.00 часа

Protestë dhe konraprotestë në qendër të Sofjes

Policë dhe zjarrfikës nga mbarë vendi dolën për një protestë të dytë kombëtare në qendër të Sofjes, që të kërkojnë rritje të pagave të tyre, transmetoi reporteri i BNR-së Nikollaj Hristov. Nëpunësit e rendit publik nuk janë kënaqur për rritjen..

29.11.20 14:19 |

Pas një maratone parlamentare 3 ditore deputetët miratuan buxhetin e shtetit për vitin 2021

Të ardhurat e planifikuara janë për 24.3 miliardë euro. Shpenzimet janë për 26.8 miliardë euro. Deficiti është pothuajse 2.56 miliardë euro, që është 4% e PBB-së. Qeveria do të jetë në gjendje të mbulojë deficitin duke grumbulluar një borxh prej..

26.11.20 12:45 |

¾ prej studentëve presin se do të gjejnë punë në Bullgari

78% prej studentëve bullgarë mendojnë se në Bullgari ka kompani, të cilat u përgjigjen të gjitha kritereve të tyre. 62% besojnë se mund ta gjejnë vendin e vet të punës në Bullgari, tregon studimi “Punëdhënësi më i dëshirueshëm” i zhvilluar nga agjencia..

14.04.20 13:42 |
Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev

Tani për tani Bullgaria nuk do të marrë kredi nga KE-ja për skemën “60/40”

Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev tha se tani për tani Bullgaria nuk do të marrë kredi nga Fondi i KE-së që të paguajë një pjesë të pagave të punonjësve të firmave të cilat punojnë me kapacitet të ulët për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme, sepse..

04.04.20 15:56 |
Ministri i Financave Vlladisllav Goranov

Tani për tani nuk parashikohet ulje e pagave buxhetore dhe shkurtim i personelit

Tani për tani Ministria e Financave nuk do të ulë pagat buxhetore, deklaroi në Parlament Ministri i Financave Vlladisllav Goranov. Nuk parashikohet edhe shkurtim i personelit, por do të ketë atestim të nëpunësve në strukturat buxhetore. Sipas skenarit..

03.04.20 15:09 |

Në fund të vitit 2019 shpenzimet për pagat janë rritur 11.7 për qind

Sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave të Bullgarisë gjatë tremujorit të katërt të vitit 2019 shpenzimet e punëdhënësve për një orë të punuar nga punonjësit janë rritur 11.9 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit..

20.03.20 12:46 |

Tri janë rajonet punuese me ekonomi të planifikuar në Bullgari

Territori i Bullgarisë është i ndarë në gjashtë rajone për planifikim dhe secili përfshin nga disa krahina. Ata janë me rëndësi për formimin e politikave, në sajë të të cilave do të sigurohet financim me mjete nga BE-ja. Sipas legjislacionit..

19.03.20 11:54 |

Specialistët mbi kujdeset shëndetësore protestojnë me kërkesë për rroga më të mëdha

Në Ditën Botërore të Punës së Denjë -7 tetor, sindikatat e punonjësve në shëndetësi në Konfederatën e Sindikatave të Pavarura në Bullgari, me përkrahjen e Asociacionit të profesionistëve mbi kujdeset shëndetësore, organizojnë protestë kombëtare..

07.10.19 11:10 |
Pllamen Dimitrov

70% prej bullgarëve marrin paga më të ulëta se mesatarja për vendin

70% prej bullgarëve marrin më pak para për punën e tyre mujore sesa është paga mesatare në vend – 615 euro. Shumica e njerëzve marrin midis 358 dhe 409 euro, tha presidenti i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB) Pllamen..

03.07.19 12:57 |

Po rritet çmimi i punës në Bullgari

Sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave (IKS), gjatë tremujorit të parë të vitit 2019 shpenzimet e përgjithshme të punëdhënësve për një orë pune janë duke u rritur – 12.9% krahas tremujorit të parë të vitit 2018. Më e..

21.06.19 12:03 |
Всички новини: днес | вчера