Eмисия новини
от 17.00 часа

Le MAE : La création d’un parti des Bulgares en Macédoine du Nord est leur droit

L’éventuelle constitution d’un parti des Bulgares en Macédoine du Nord a obtenu le soutien du ministre des Affaires étrangères Svétlan Stoev. Au sujet des intentions dans ce sens annoncées par le président de l’association « Macédoine » en..

17.10.21 14:43 |

Fillon fushata e tretë parazgjedhore brenda një viti, kësaj here “2 në 1”

Që nga 15 tetori deri në ditën e reflektimit 13 nëntor Bullgaria është në një fushatë parazgjedhore. Për herë të parë në historinë tonë demokratike do të votojmë herën e tretë për parlament për më pak se një viti kalendarik. Zgjedhjet e..

15.10.21 06:15 |

Surpriza para votimit të ardhshëm për kreun e shtetit

Bullgaria është në pragun e fushatës së parë zgjedhore 2 në 1 në historinë e saj demokratike. Mbajtja e një votimi presidencial dhe parlamentar në të njëjtën datë (14 nëntor) ngre një sërë pritjesh tek kandidatët për dy nga qendrat më të..

13.10.21 16:16 |

Numrat e fletëve të votimit për zgjedhjet e 14 nëntorit u tërhoqën

Me një short në Komisionin Qendror Zgjedhor, u tërhoqën numrat e fletëve të votimit për Presidentin dhe Nënpresidentin dhe për përfaqësuesit popullorë për zgjedhjet më 14 nëntor 2021. Përfaqësuesit e partive, koalicioneve dhe komiteteve nismëtare që..

13.10.21 11:22 |

Election présidentielle: Roumen Radev et Ilyana Yotova ont été enregistrés

Le comité d'initiative qui a élevé la candidature de Roumen Radev et Ilyana Yotova pour la prochaine présidentielle a déposé à la Commission électorale centrale /CEC/ le dossier d'enregistrement de ses candidats. " L'enjeu de cette élection est grand. La..

11.10.21 12:22 |

Gjykata nuk lejoi “Verën Bullgare” të Vasill Bozhkov në zgjedhje

Gjykata Supreme Administrative hodhi poshtë ankesën e partisë politike “Platforma Civile Vera Bullgare” kundër vendimit të Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), i cili refuzoi regjistrimin e partisë për të marrë pjesë në zgjedhjet për deputetë më 14..

05.10.21 19:48 |
Prof. Anastas Gerxhikov

Brenda pak ditësh Prof. Gerxhikov do të paraqesë komitetin e tij nismëtar

Brenda dy ditësh do të shpallim Komitetin Nismëtar, i cili do të paraqesë kandidaturën time për president, tha Rektori i Universitetit të Sofjes Prof. Anastas Gerxhikov në hapje të vitit akademik. “Mendoj se mund të jem i dobishëm me cilësitë e..

01.10.21 12:08 |

Kirill Petkov: "Po e vazhdojmë ndryshimin" nuk është një parti presidenciale

Formacioni i ri në skenën politike bullgare - partia "Po e vazhdojmë ndryshimin", filloi takime me mbështetësit e saj. Qytetet e para të vizituara nga dy ish-ministrat në qeverinë teknike, Kirill Petkov dhe Asen Vasilev, ishin qytetet e tyre të..

28.09.21 12:07 |

Le chef du parti "Vazrajdane" se présentera à la présidentielle

Le chef du parti « Vazrajdane », Kostadin Kostadinov, sera candidat à la présidence. "Parce qu'il est grand temps que la Bulgarie ait un homme d'Etat digne et indépendant", a déclaré Nikolay Drenchev du parti, qui a annoncé la décision du comité..

22.09.21 17:18 |
Kirill Petkov

“Po e vazhdojmë ndryshimin” bën koalicion për zgjedhjet me formacione më të vogla

Partia e re “Po e vazhdojmë ndryshimin” nënshkroi një marrëveshje koalicioni me partitë "Volt" dhe “Klasa e Mesme Evropiane” për pjesëmarrje të përbashkët në zgjedhjet parlamentare të 14 nëntorit, njoftuan nga formacioni. Ne nuk do të kemi lista të..

21.09.21 09:33 |
Всички новини: днес | вчера