Eмисия новини
от 05.00 часа

Vasill Goranov – një piktor me mision

Një pjesë e madhe e pikturave të tij rikrijojnë ngjarje historike dhe më në veçanti momente të rëndësishme nga historia bullgare. Vasill Goranov është një nga piktorët tanë më të mëdhenj, i cili krijon vepra me tematikë historike. Ai ka fituar çmimin e..

31.10.20 05:15 |

Sofja ka tramvaj me 100 fytyra

Prej disa ditëve kryeqytetasit po vënë re një mjet transporti mjaft kureshtar - bëhet fjalë për një model të zakonshëm të vjetër të një tramvaji i cili lëviz nëpër vijën e numrit 11, por i mbuluar me piktura të ...fytyrave njerëzore. “Art..

11.10.20 05:05 |

Piktori Stoill Mirçev – me ekspozitë jubile në Sofje

Krijuesi Stoill Mirçev punon në fushën e grafikës së aplikuar, të pikturës dhe të plastikës së vogël. Krijimet, e prezantuara në ekspozitën e tij, të renditur në galerinë e Lidhjes së Piktorëve Bullgarë, në rrugën e kryeqytetit “Shipka”6, janë..

19.09.20 05:40 |

Mylèna Atanassova-me një vend të rezervuar në botën e modës së lartë

“Shija kultivohet. Eleganca është lumturi” - kështu me këshilla për elegancë në çdo gjë dhe kudo fillon rruga drejt suksesit në botën e modës së lartë të Mylèna Atanassovës.  Bullgarja prej viteve shpërndan angazhimet dhe kohën e vet midis..

04.09.20 11:53 |

Tregojnë skica të hershme të Kristos në qytetin Varna

Piktura mësimore dhe piktura me bojëra uji të piktorit me famë botërore me prejardhje bullgare Kristo janë të ekspozuara në Galerinë Artistike të Qytetit në Varna. Krijimet janë nga koha kur Hristo Javashev ka mësuar në Akademinë Kombëtare Artistike. Në..

09.08.20 06:10 |

Një festival graffiti e transformon pamjen e nënkalesës në Stacionin Qendror Hekurudhor në Sofje

GRAFF EXPRESS mbërrin në Stacionin Qendror të Sofjes, për të përmbushur me ngjyrë dhe mesazhe hapësirën e qytetit. Në edicionin e parë të art festivalit 8 artistë profesionalë bullgarë do të punojnë në nënkalesën e stacionit hekurudhor mbi një krijim të..

08.08.20 07:10 |

“Fluturat” e piktorit Ivan Jahnaxhiev “u ndihmojnë” viktimave të dhunës në familje

“Mbase mund të njihni  gra të tilla, ato janë kudo rreth nesh. Mos qëndroni në anë. Ato kanë nevojë nga përkrahja juaj!”- me këtë apel drejtohen drejt nesh, organizatorët e pazarit bamirës në ndihmë të grave, viktima të dhunës në familje. Më 18..

18.07.20 07:00 |
Vencisllav Zankov

Piktori Vencisllav Zankov prezanton vetminë ekzistenciale

Në situatën e jashtëzakonshme sociale, të cilën për shkak të epidemisë së koronavirusit tashmë e quajmë “normalitetin e ri”, Vencisllav Zankov tregon ekspozitën e vet me vepra të artit figurativ, skulpturës dhe neonit. Ekspozita “Para..

06.06.20 06:20 |

Macron nderoi “gjeniun e madhështisë” Kristo

Piktori dhe skulptori Kristo, i cili ndërroi jetën posedonte “çmendurinë e shkëlqimit dhe gjeniun e madhështisë”, kurse veprat e tij “ndërronin pamjet e godinave dhe peizazheve kudo në botë në ngjarje poetike”, tha Presidenti i Francës Emmanuel..

01.06.20 21:09 |

Suksese në terren, por dhe me laps në dorë mbi faqen e bardhë

Jeta e bashkatdhetarit Stefan Ivanov është një varg prej sukseseve marramendëse si në terrenin e atletikës së lehtë, kështu dhe në gjirin e artit, si një piktor autodidakt. Por, përshtypje më të madhe bën fuqia e shpirtit, e cila e çon njeriun e ri..

18.05.20 07:44 |
Всички новини: днес | вчера