Eмисия новини
от 12.00 часа

Programi për bullgarët jashtë vendit për vitin 2024 është i fokusuar në Ballkanin Perëndimor

Me vendim të qeverisë u miratua Programi për Mbështetjen e Komuniteteve Bullgare, Organizatave dhe Iniciativave të Bullgarëve Jashtë Vendit në vitin 2024. Programi është i orientuar drejt mbajtjes së marrëdhënieve të qëndrueshme me komunitetet..

06.03.24 14:27 |

Një koncert i përbashkët i koreve të fëmijëve të radiove publike të Bullgarisë dhe Rumanisë

Koret e fëmijëve të radiove publike të Bullgarisë dhe Rumanisë do të mbajnë për herë të parë një koncert të përbashkët në Bukuresht më 29 shkurt. Aktiviteti është pjesë e Programit të Bashkëpunimit Ndërkombëtar mes dy mediave dhe i kushtohet arritjeve..

29.02.24 08:20 |

Fakte interesante nga historia e "Radio Bullgarisë"

Në vitin 1936 "Radio Sofja" (sot Radioja Kombëtare Bullgare) filloi transmetimin e programeve jashtë shtetit përmes një radiotransmetuesi me valë të shkurtra, i cili fitoi popullaritet si Radiostacioni "Elsa". Sot, Programi "Radio Bulgaria" e..

16.02.24 14:24 |
Radioja Kombëtare Bullgare

BNR e vë fillimin e një serie audio vizuale për nxënës

Duke filluar nga muaji tjetër, Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) planifikon të zhvillojë dy seri të reja audio-vizuale që synojnë audiencën e shkollës, njoftoi Ivo Todorov, Drejtor i Drejtorisë së Programeve Digjitale të Radios Kombëtare Bullgare gjatë..

15.02.24 18:11 |
Margarita Stojkova

Tre tituj prezantojnë Bullgarinë në programet e "Berlinale"

Këtë vit Bullgaria do të marrë pjesë edhe në festivalin prestigjioz të filmit "Berlinale" në Berlin, njoftoi Qendra Kombëtare e Filmit. Aktorja e re Margarita Stojkova do të prezantohet në Shooting Star, për rolin e saj në filmin "Diada". Sevda..

15.02.24 09:30 |

Shërbimet kufitare bullgare raportojnë fluks më të ulët të migrantaëve

Nga fillimi i vitit 2024 e deri më sot janë kthyer në vendet e treta gjithsej 114 shtetas me banim të paligjshëm në territorin e vendit tonë. Sipas Drejtorisë “Migracioni” të Ministrisë së Punëve të Brendshme, krahasuar me të njëjtën periudhë..

14.02.24 16:05 |
Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Liban

Sipas një programi të Ministrisë së Punëve të Jashtme, ikona të çmuara do të ruhen në Liban

Një ekip nga Ambasada Bullgare në Bejrut vizitoi Universitetin "Shpirti i Shenjtë" në Kaslik, i themeluar në shekullin e XVII-të nga murgjit e rendit libanez maronitë (të krishterë). Ata diskutuan gatishmërinë e universitetit për të zbatuar projektin..

13.02.24 18:28 |

Radioja së cilës i besojmë në botën në ndryshim

Sot, kur radioja hyn në shekullin e saj të dytë "në shërbim të njerëzimit", radiostacione nga të gjitha kontinentet i bashkohen Ditës Botërore të Radios   13 shkurt nën moton "Radioja: një shekull informon, argëton dhe edukon". Për të..

13.02.24 14:43 |

Radio Bullgaria ju uron një 2024 të qetë dhe të begatë!

Gëzuar Vitin 2024, të dashur miq të Radio Bullgarisë!  Qoftë bujare me shëndet, paqe dhe lajme të mira për botën ku jetojmë! Dhe ne premtojmë të vazhdojmë t'ju informojmë për ngjarjet aktuale në Bullgari. Ne do të pikturojmë tablonë e..

01.01.24 00:35 |
Nikollaj Denkov

Pas hyrjes në Shengen dhe në Eurozonë, qeveria ka një synim të ri

Shpresoj se do të vijë deri te rotacioni i kryeministrave, sepse ne kemi një program që duhet ta përmbushim, tha kryeministri Nikollaj Denkov gjatë forumit Powers Summit 2023 në Sofje. “Duhet të ketë një takim të  liderëve. Kritikat, kërcënimet dhe..

07.11.23 12:48 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна