Eмисия новини
от 15.00 часа

Një zjarr në malin Rilla preku 15 dynymë pyll me pisha

Një zjarr në malin Rilla, Bullgaria Jugperëndimore, i cili shpërtheu dje, preku 15 dynymë pyll me pisha, njoftoi drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme "Siguria kundër Zjarreve" Kryekomisari Nikollaj Nikollov, i cili shkoi në vendngjarje. Sipas tij,..

11.08.21 15:46 |
Tomas Vajc

Tomas Vajc: Bullgaria ka pyje fantastike, një shoqëri të fortë civile dhe institucione të dobëta

Pyjet bullgare akoma kanë ruajtur një fond të mirë gjenetik, por duhet të ketë një aplikim më të rreptë të ligjit për mbrojtjen nga prerjet ilegale. Këtë e tha eurodeputeti austriak Tomas Vajc në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare...

13.07.21 09:55 |

Një tjetër protestë kundër shpyllëzimit pranë qytetit Varna

Sot, qytetarët përsëri protestuan kundër prerjes së pyllit halore 70-vjeçar në zonën Gorna Traka, afër qytetit Varna. Protestuesit, të cilët krijuan një peticion në mbështetje të pyllit, paralajmërojnë se mund të organizojnë mosbindjen civile dhe..

20.02.21 13:17 |

Shteti investon 1 milion euro për blerjen e pyjeve private

Nga 4 shkurti i vitit 2021 startoi fushata për blerjen e tokës në zonat pyjore në pronësi të personave fizike. Për këtë njoftoi Ministria e bujqësisë. Shteti cakton pak mbi 1 milion euro mjetet me idenë për t’u bashkuar me pyjet shtetërore..

02.02.21 16:14 |

Vetë-pyllëzimi – trajtimi natyror i pyllit Bullgar

2-3 mijëvjeçarë më parë pylli në Bullgari ka mbuluar mbi 80% prej gjithë territorit tonë. Gjatë viteve ky pyll i stërmadh pak nga pak ka filluar të pritet, që të kthehet  në toka bujqësore dhe kullota. Në këtë mënyrë në fillim të shekullit të kaluar..

16.12.20 14:58 |

Pylli i vetëm në Bullgari prej sekuojash ndodhet afër fshatit Bogosllov

Pylli i vetëm në Bullgari prej sekuojash ndodhet afër fshatit Bogosllov, tregon videoja e radhës prej iniciativës së Ministrisë së Turizmit për popullarizimin e vendeve më pak të njohura në vend. Pemët e para janë mbjellë në vitin 1890, ndërsa..

26.10.20 11:52 |

Vullnetarë mbjellin “Pyllin e Ri të Sofjes”

Gjatë kësaj vjeshte 21 500 pemë të reja do të mbillen në një sipërfaqe nga 43 dynymë në kuadrin e projektit “Pylli i ri i Sofjes”. Këtë e parashikon baskia e kryeqytetit – nismëtare e projektit. Që nga 24 tetori fillon stina vjeshtore e..

24.10.20 11:09 |

Bullgaria është ndër favoritët për çmimin evropian “Natura 2000”

Komisioni Evropian propozoi Bullgarinë për çmimin evropian “Natura 2000”. Vendi ka shansin unik të bëhet fitues me sipërfaqet e mëdha të pyjeve shekullore, njoftojnë nga Agjencia Ekzekutive e Pyjeve. Votimi publik është KËTU .

11.09.20 18:16 |

U shua zjarri pranë qytetin Devin

Zjarri në afërsi të qytetin Devin të Bullgarisë Jugore u shua. Këtë e njoftuan nga qendra e shtypit të Ministrisë së Brendshme për BNR. Ky zjarr që u shpërthye më 8 shtator asgjësoi mijëra dynym pyje. Mezi tani dëmet do të evidentohen.

11.09.20 12:07 |

U shua zjarri në afërsi të qytetit Svilengrad

Zjarri midis fshatrave Studena dhe Dervishka mogila në rajonin e qytetit Svilengrad u shua . Tri ditë me radhë ushtarë, pylltarë, zjarrfikës luftuan me zjarrin i cili asgjësoi 500 dynym pyll gjethor dhe halor. Stuhia e zjarrit nisi nga..

26.08.20 10:53 |
Всички новини: днес | вчера