Eмисия новини
от 11.00 часа

Në Bullgari po shfaqet sërish një udhëkryq politik

Pas zgjedhjeve të radhës të parakohshme, Bullgaria u përball sërish me një ekuacion me shumë të panjohura. A do të ketë një qeveri? A do të jetë e qëndrueshme? A do t’i përgjigjet qëndrimeve të bullgarëve? Një gjë është e sigurt, duhet të ketë..

03.10.22 12:50 |

Atanas Çikov nga Britania e Madhe: Pse nuk votoj në këto zgjedhje?

Ai jeton prej 20 vitesh në Britaninë e Madhe dhe pranon se ka kohë që nuk ka votuar. Por jo sepse nuk i intereson fati i atdheut, por sepse nuk sheh kuptim në zgjedhje. Atanas Çikov, këshilltar për imigracionin dhe iniciator i platformës BG Help,..

02.10.22 13:12 |

Aktiviteti zgjedhor është funksion i besimit në sistemin politik në Bullgari

Nësedo të realizohen parashikimet e analistëve për një pjesëmarrje të ulët rekord në votim do të mësojmë në fund të ditës së sotme të zgjedhjeve. Për herë të katërt në më pak se dy vjet, jemi përballë kutive të votimit në përpjekje për të zgjedhur..

02.10.22 08:15 |

Ivan Kënçev: Bullgarët e kemi humbur ndjenjën se diçka varet nga vota jonë

Ivan Kënçev është një njeri i ri, i arsimuar, autor i katër librave, që vendosi të qëndrojë në vendlindjen e tij – Bullgarinë, dhe të popullarizojë historinë e saj në një mënyrë të re dhe tërheqëse për adoleshentët. Ai është edhe një nga..

30.09.22 07:15 |

Deputetët e pavarur mbeten skeptikë ndaj dëshirës për dialog të ITN

“Ne jemi skeptik për dëshirën e shfaqur për dialog nga “Ka një popull të tillë” (ITN) dhe ju paralajmërojmë që të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm në vlerësimin e dëshirës së tyre për të punuar, sepse ata mund dhe duhej ta tregonin gjatë..

21.07.22 17:41 |
Rumen Radev

Investimet në bizneset fillestare bullgare janë në rritje

Politika e inovacioneve duhet të jetë kryesore për çdo qeveri, ata janë çelësi i menaxhimit të krizave, tha Presidenti Rumen Radev në hapjen e diskutimit “Inovacionet - mundësi për Bullgarinë”. “Disa do të pyesin nëse në këtë moment, kur jemi në..

18.07.22 13:56 |

BSP konfirmoi gatishmërinë për të formuar një kabinet bazuar në një program të përbashkët qeverisës me PP dhe DB

Kryetarja e BSP Kornelija Ninova i konfirmoi Presidentit Rumen Radev gatishmërinë e partisë së saj për të formuar një kabinet nëse merr mandatin e tretë eksplorues. E majta do të mbështetet programin e qeverisjes së zhvilluar së bashku me..

15.07.22 13:46 |

DPS insistoi sërish për zgjedhje të parakohshme, por deri në mbajtjen e tyre nuk do të ikë nga përgjegjësia

Në konsultimet me presidentin përpara dorëzimit të mandatit të tretë eksplorues për formimin e kabinetit, kreu i Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS) Mustafa Karadajë, konfirmoi qëndrimin e partisë se vendit i duhen zgjedhje të parakohshme...

15.07.22 12:26 |
Asen Vasilev

“Po e vazhdojmë ndryshimin” ende nuk mund të mbledhë një shumicë parlamentare

“Deri në këtë moment, ne nuk kemi 121 vota mbështetje për një kabinet të ri”, u tha gazetarëve Ministri i Financave dhe kandidati për Kryeministër Asen Vasilev. Ai theksoi se bisedimet për mbështetje në parlamentin bullgar prej 240 deputetësh janë ende..

06.07.22 15:11 |
Kirill Petkov dhe Asen Vasilev pas raundit të radhës të negociatave të dielën. Të paktën tani për tani, një qeveri e ardhshme me mandat të

Zgjedhjet e parakohshme – skenari i mundshëm për daljen nga kriza politike

Që të premten, menjëherë pasi kandidati për kryeministër i partisë “Po e vazhdojmë ndryshimin” Asen Vasilev mori mandatin nga Presidenti, partia filloi negociatat për formimin e qeverisë së re në përbërjen aktuale të Legjislaturës së 47 të Kuvendit..

04.07.22 14:37 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера