Eмисия новини
от 17.00 часа

Pika e shkrirjes ose 6.519 milionë sipas Institutit Kombëtar të Statistikave

Rezultatet e regjistrimit kombëtar të popullsisë nga shtatori i vitit të kaluar, të dhënat e të cilit u shpallën zyrtarisht më 3 tetor, ripohuan tendencat shqetësuese demografike, për të cilët analistët alarmojnë që prej vitesh. Në një dekadë..

11.10.22 07:15 |

Në 10 vjet, popullsia e Bullgarisë u ul me 11.5 për qind

Popullsia e Bullgarisë më 7 shtator 2021 ishte 6 519 789 njerëz. Gratë janë 3 383 527 – 51.9 për qind, dhe meshkujt 3 136 262 – 48.1 për qind. Ka 927 burra për çdo 1000 gra, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në 10 vjet, popullsia u ul..

03.10.22 12:49 |
Mark Potts, Ballçik, 2018

Mark Potts – një amerikan i dashuruar pas qytetit Shumen

“Që këtu fillon Bullgaria” - kështu këndohet në himnin e qytetit Shumen , të shkruar nga gazetari Haço Misakjan. Sot do t’ju tregojmë për një amerikanë, për të cilin qyteti është jo vetëm fillimi, por e gjithë dashuria, të cilën një njeri..

27.07.22 07:15 |

Një festival pranë kalasë mesjetare Hisarllëka na çon në qytetin Kjustendill

Pas izolimit të gjatë, kufizimeve dhe mënyrës uniforme të sigurt të jetës Vera 2022 na provokon gjithnjë e më shumë ta transferojmë jetën tonë të përditshme në paragrafin pas Covid. Dhe pavarësisht nga fakti se pandemia na kujton seriozisht për..

15.07.22 07:15 |
Bashkia

Ekspertët diskutuan idetë për rimëkëmbjen e rajoneve të harruara

Brenda tre ditësh, arkitektë dhe zyrtarë komunalë nga i gjithë vendi mbajtën një seminar trajnimi në qytetin Sliven, kushtuar rinovimit të zonave të braktisura në Bullgari. Iniciativa u organizua nga Komuna e qytetit Sliven, në partneritet me..

17.06.22 17:21 |

Gjithnjë e më shumë të rinj bullgarë zgjedhin të jetojnë jashtë qyteteve të mëdha

Dy vitet e fundit të jetesës në një pandemi globale ndryshuan rrënjësisht mënyrën tonë të jetesës dhe botëkuptimin, dhe si rrjedhim ëndrrat dhe aspiratat tona për të ardhmen. Nëse më parë të rinjtë dhe njerëzit aktiv në Bullgari e perceptonin si..

13.04.22 07:15 |

Plovdiv është pjesë e një renditjeje prestigjioze për destinacionin më të mirë evropian për vitin 2022

Qyteti i lashtë dhe i përjetshëm bullgar Plovdiv është ndër pretenduesit për "Destinacionin më të mirë evropian" në vitin 2022, në edicionin e 13-të të renditjes prestigjioze të destinacioneve më të mira evropiane. Plovdivi është i vetmi qytet..

06.02.22 09:25 |

Burgas po aplikon për Kryeqytet Evropian të Rinisë në vitin 2025

Në një konkurrim për Kryeqytet Evropian të Rinisë në vitin 2025, qyteti bregdetar bullgar Burgas ka ndërmend të prezantohet si një vendbanim evropian, në të cilin të rinjtë realizojnë idetë e tyre biznes dhe krijojnë familje. Iniciativa i..

29.01.22 08:45 |

Figura prej dylli të Koljo Fiçeto dhe Petko Sllavejkovit mirëpresin dashamirët e historisë në qytetin Bjalla

A është e mundur që në fillim të vitit 2022 të gjendeni në shoqërinë e figurave historike si Princi Aleksandër Batenberg, revolucionari bullgar Panajot Vollov dhe mjeshtri i madh i ndërtimit Koljo Fiçeto? Përgjigja është pozitive.  Qendra..

15.01.22 08:05 |

Rrënojat e qytetit Herakleja Sintika na kthejnë në epokën e antikitetit

Çdo vit më 9 tetor shënojmë Ditën e Kulturës Antike. Bëhet fjalë për ndikimin e padiskutueshëm të Greqisë dhe Romës së Lashtë, të cilat që nga viti 1000 para Krishtit e deri në shekujt VI-VII pas Krishtit përcaktonin zhvillimin e përgjithshëm të..

09.10.21 07:45 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера