Eмисия новини
от 20.00 часа

Tre të katërtat e bullgarëve nën moshën 65 vjeç pa punësim të përhershëm janë në prag të varfërisë

Sipas të dhënave më të fundit të Eurostat për vitin 2020, të publikuara sot, 80për qind e bullgarëve në moshë pune deri në 65 vjeç që jetojnë në familje me aktivitet të ulët ekonomik janë në rrezik të varfërisë. Sipas këtij treguesi, vendi ynë..

04.08.22 19:31 |

KE kërkon nga Bullgaria dënime për korrupsion në nivelet më të larta

Komisioni Evropian pret që Bullgaria të nxjerrë vendime përfundimtare në proceset e korrupsionit të nivelit të lartë. Ky është një nga rekomandimet për vendin tonë në Raportin e sivjetshëm për Shtetin e së Drejtës për vendet e BE-së. Brukseli..

13.07.22 17:04 |

Ministria e Ekonomisë përgënjeshtroi “Bild” për furnizimin e armëve nga Bullgaria në Ukrainë

Ministria e Ekonomisë hodhi poshtë një publikim të botimit gjerman “Bild”, ku thuhet se “Bullgaria furnizoi 100 për qind të armëve të premtuara Ukrainës për 3.5 milionë euro”. Sipas ministrisë bullgare, “informacioni i qarkulluar nuk korrespondon..

11.07.22 19:26 |
Presidenti Radev

Presidenti ka mohuar të ketë marrë një raport për spiunazh të diplomatëve rusë

Institucioni presidencial nuk ka marrë një raport nga Agjencia Kombëtare e Sigurisë Kombëtare për dëbimin e 70 diplomatëve dhe zyrtarëve rusë, tha presidenti Rumen Radev në Madrid. Sipas tij, në takimin e mbajtur më 9 qershor të këtij viti...

30.06.22 15:54 |
Kirill Petkov

Kirill Petkov: “Vendimi për diplomatët rusë nuk është i imi

Vendimi për dëbimin e 70 diplomatëve rusë nga vendi ynë nuk është i imi, komentoi Kryeministri i dorëhequr Kirill Petkov. Ai ndodhet në parlament, ku do të dëgjohet në një seancë të mbyllur bashkë me shefat e Agjencisë Shtetërore të Sigurisë..

29.06.22 19:46 |

Bullgaria po zbaton rekomandimet për luftimin e korrupsionit

Bullgaria po zbaton plotësisht rekomandimet për parandalimin e korrupsionit midis deputetëve dhe prokurorëve, theksohet në raportin e Grupit të Shteteve kundër Korrupsionit - GRECO pranë Këshillit të Evropës. Vendi zbaton plotësisht 67 për qind dhe..

02.06.22 12:52 |

Parlamenti Evropian bëri thirrje për pajtim midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Parlamenti Evropian miratoi dy raporte që i bëjnë thirrje Këshillit të BE-së të fillojë bisedimet e pranimit me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë pa vonesë, veçanërisht në kontekstin e pushtimit rus të Ukrainës. Raporti për Maqedoninë e Veriut vë..

19.05.22 19:56 |

Shteti mori një tresh të qëndrueshëm për politikën e tij ndaj fëmijëve

Rrjeti Kombëtar për Fëmijët përgatit për të njëmbëdhjetin vit radhazi një raport monitorimi me titull “Fletore shënimesh: Cili është suksesi mesatar i shtetit në kujdesin ndaj fëmijëve?” Dhe sivjet  shteti nuk e kapërceu  notën mesatare (3)...

04.05.22 12:55 |

“Freedom House” kërkon që Bullgaria të heqë veton ndaj Maqedonisë së Veriut

Në raportin e ri vjetor për gjendjen e vendeve në tranzicion të organizatës më të vjetër joqeveritare amerikane “Freedom House”, Bullgaria renditet sërish në kategorinë e “demokracisë gjysmë të konsoliduar”. Kjo do të thotë se shteti zyrtarisht ka..

20.04.22 11:12 |
Valentina Maxharova

Mbyllja e gjykatës dhe prokurorisë së specializuar kërcënon superioritetin e ligjit

Ndryshimet legjislative që kanë të bëjnë me gjykatën dhe prokurorinë e specializuar nuk synojnë reformën gjyqësore, por mbylljen e strukturave të cilat kanë vërtetuar efikasitetin e tyre në luftimin e krimit të organizuar. Këtë e tha në një..

14.03.22 14:59 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера