Eмисия новини
от 03.00 часа

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |

Të huajit riorientohen drejt pronësive të paluajtshme në qytetet Varna dhe Burgas

Anglezët dhe rusët shesin në masë pronat e tyre për pushime në vendbanimet e vogla në bregdetin tonë verior dhe jugor të Detit të Zi, duke u riorientuar drejt banesave në qytetet e mëdha, si Varna dhe Burgas, bëri të ditur për “Radio Varna” Kalojan..

08.02.21 13:14 |

Ulje e madhe e shitjes së veturave në fund të vitit 2020

Bullgaria renditet në vend të dytë në BE për nga shitja e veturave të reja në vitin 2020. Tkurrja është 37%, sipas Asociacionit   të Prodhuesve të Makinave në Evropë. Ulja është më e madhe vetëm në Kroaci - me 42.8%, por popullsia kroate është 4..

19.01.21 13:23 |

Një telekom bleu një grup të fuqishëm të mediave private

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës miratoi shitjen e Nova Broadcasting Group nga United Group. Vendimi do të hyjë në fuqi menjëherë, sipas faqes së internetit të rregullatorit. Përveç Nova TV, Nova Broadcasting Group përfshin gjithashtu një..

19.01.21 04:05 |

2020-ta - një vit i mirë për vreshtarët dhe prodhuesit e verës në Bullgari

Viti 2020 që po shkon, i cili do të mbahet mend si viti i pandemisë së Covid-19, ishte i thatë, që krijoi kushte për një korrje të mirë të rrushit, njoftoi për BTA-në prof. Ivan Paçev – drejtor i Institutit të vetëm të Vreshtarisë te ne. Në..

29.12.20 09:12 |

42 për qind nga ndërmarrjet evidentojnë uljen e të ardhurve gjatë nëntorit

Afro 42 për qind të ndërmarrjeve regjistruan uljen e të ardhurve nga shitjet e mallrave dhe shërbimeve në nëntor në krahasim me tetor. Këtë e tregon një sondazhi i Institutit Kombëtar Statistikor lidhur me pasojat e pandemisë së Covid-19 mbi..

22.12.20 18:16 |

Ofertat për punë në nëntor u ulën me 20 për qind

Brenda dy muajve të fundit shihet një ulje e ofertave për punësim. Vetëm në nëntor ofertat u zvogëluan me 20 për qind, ndërsa në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar me 40 për qind. Për herë të parë që nga fillimi i krizës në..

07.12.20 11:33 |

Gjatë pandemisë bullgarët janë në vend të parë në BE për nga ulja vjetore në tregtinë me pakicë

Për të tretin muaj me radhë Bullgaria është në vend të parë në BE për nga ulja vjetore në tregtinë me pakicë, tregojnë të dhënat e Eurostat. Tregtia me pakicë në Bullgari kufizohet 17.5% në bazë vjetore gjatë korrikut, derisa në BE kjo ulje është 0,7%...

04.09.20 12:24 |

Produktet artizanale në Rrugën e Zejtarëve në Trojan

Mjeshtrit vendas prezantojnë prodhimet e veta në ashtuquajturën Rrugë të Zejeve në qytetin malor Trojan (Bullgari Qendrore). Bashkia mori vendim të ndihmojë zanatçinjtë duke u ofruar atyre sipërfaqe tregtare falas  si masë lundër krizës së..

11.07.20 12:44 |

Për shkak të pandemisë ulet shitja e librave

Ulja në shitjen e librave është nga 50 deri në 70 për qind për periudhën mars-maj 2020 në krahasim me vitin e mëparshëm. Këtë e njoftoi Asociacioni “Libër Bullgar”duke treguar pandeminë si shkak për këtë. Nga dega evidentojnë rritjen e shitjeve online..

09.06.20 13:27 |
Всички новини: днес | вчера