Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prodhuesit tashmë po e shesin drithin me çmime më të ulëta

Presllav Borisov
Foto: BGNES

Në muajt e fundit, gruri i bukës eksportohet nga Bullgaria në Lindjen e Largët dhe Afrikën Veriore, tha Presllav Borisov nga menaxhmenti i Bashkimit të Fermerëve Bullgarë. Blerës ka në Tajlandë, Egjipt, Jordani dhe vende të tjera."Por i gjithë sektori është në një situatë shumë të vështirë, madje të rrezikshme. Thatësira ndikoi shumë negativisht në rendimentet, veçanërisht te misri dhe luledielli, e kombinuar ndoshta me kostot më të larta të prodhimit dhe, në fund të fundit, me çmime të ulëta", komentoi Borisov.Në tregjet ndërkombëtare, gruri i bukës kuotohet në një nivel rekord të ulët prej 213 euro për ton. Është e vështirë të gjenden blerës për shkak të rënies së konsumit në shkallë ndërkombëtare dhe kjo po i shtyn çmimet në rënie, shtoi kryetari i bashkimit, Georgi Stojanov, cituar nga gazeta “Sega”.Më shumë nga rubrika

Edhe një herë po vonojnë nisjen e terminalit të gazit në Aleksandropolis

Terminali i gazit të lëngshëm në Aleksandropolis - Greqi do të hyjë zyrtarisht në funksionim tregtar më 1 maj. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, ku u diskutua për çmimet e gazit natyror në Bullgari nga..

botuar më 24-02-28 11.37.PD

A po i vjen fundi diktatit të tre operatorëve celularë në tregun e shërbimeve të telekomunikacionit në vendin tonë?

Rritja e çmimit të shërbimeve celulare me normën e inflacionit vjetor, e cila u njoftua në mesin e janarit, erdhi si një dush i akullt për një numër të madh përdoruesish të prekur. Arsyeja është se ky është një tjetër element i inflacionit në rritje të..

botuar më 24-02-27 7.30.PD

Banka Kombëtare Bullgare pret rritje ekonomike, investimet në prona të paluajtshme po vazhdojnë

Banka Kombëtare Bullgare pret që tendenca drejt ngadalësimit të rritjes ekonomike të ndalet. Në gjysmën e parë të vitit 2024, ekonomia do të rritet e mbështetur nga perspektiva e përmirësuar e kërkesës së jashtme për mallra dhe shërbime bullgare,..

botuar më 24-02-26 10.58.PD