Eмисия новини
от 18.00 часа
Euxhen Tomak

Komisioni Evropian nuk mund të pretendojë nëse Bullgaria, Rumania dhe Greqia bëjnë një Shengen Ballkanik

Nuk ka rrezik që Austria të pretendojë nëse Bullgaria, Rumania dhe Greqia vendosin të hyjnë në një marrëveshje trepalëshe për të hequr kontrollet kufitare tokësore midis tre vendeve. Këtë e tha eurodeputeti rumun Euxhen Tomak në një intervistë për..

01.02.24 10:17 |
Nikollaj Denkov

Bullgaria do të shfrytëzojë Komisionin Evropian si ndërmjetës në negociatat për Shengen

Strategjia është të negociojmë kufijtë tokësorë, ne kemi përgatitur një propozim dhe do ta dërgojmë në Austri. Ne do të përdorim Komisionin Evropian si ndërmjetës, tha kryeministri Nikollaj Denkov në Bruksel. Hungaria tha se nëse nuk heqim taksën e..

14.12.23 14:26 |

Bullgaria do të zhvillojë një strategji të re kombëtare të politikës së jashtme

Të gjithë së bashku mund ta bëjmë Bullgarinë një faktor stabiliteti dhe sigurie në Evropën Juglindore, një faktor rritjeje dhe një lider rajonal të inovacionit, tha zëvendëskryeministrja dhe ministrja e jashtme Maria Gabriel para konferencës "Strategjia..

04.12.23 17:15 |

Strategjia e re ushtarake e Bullgarisë është gati

Ministria e Mbrojtjes përgatiti një strategji të re të mbrojtjes për Bullgarinë që u publikua për diskutim publik. Në të theksohet se mbrojtja e Bullgarisë kryhet në kuadër të mbrojtjes kolektive të NATO-së dhe në kuadër të politikës së përbashkët të..

17.10.23 15:25 |

Nikollaj Denkov: Ka pajtim për hartimin e një strategjie energjetike

Ka pajtim të plotë që në muajt e ardhshëm duhet të përgatitet një strategji energjetike për vendin tonë, tha kryeministri Nikollaj Denkov në një konferencë për shtypin pas një takimi me përfaqësuesit e organizatave të punëdhënësve. Ai diskutoi me ta..

04.10.23 11:47 |

Punëtorët në kompleksin më të madh energjetik bullgar po protestojnë

Minatorët, energjetikët dhe përfaqësuesit e sindikatave në Termocentralin “Marica Linde 2” dhe “Mini Marica Lindje” refuzuan të bisedojnë me zv/ministrin e energjetikës mbi Planin Territorial të Stara Zagorës. Ata kërkuan që plani të diskutohet edhe..

28.09.23 12:19 |

Bullgaria do të zhvillojë një strategji për infrastrukturën e saj rrugore

Një grup pune do të përgatisë një strategji afatgjatë për zhvillimin e infrastrukturës rrugore në Bullgari. Këtë e bëri të ditur ministri i zhvillimit rajonal Andrej Cekov. Qëllimi është që vendimet të mos merren nga pak njerëz në Agjencinë e..

07.08.23 08:57 |

Lufta në Ukrainë kërkon një rinovim të strategjisë së politikës së jashtme

Ne jemi duke zhvilluar një strategji të re kombëtare të mbrojtjes, tha zëvendësministri i mbrojtjes Atanas Zaprjanov para forumit “Vizion për strategjinë e politikës së jashtme të Bullgarisë” në Shtëpinë e Evropës në Sofje, organizuar nga Instituti..

04.07.23 12:21 |

“Amnesty International”: Presioni mbi mediat në Bullgari po rritet

Situata me lirinë e medias në Bullgari po përkeqësohet. Gazetarët dhe mediat e pavarura që raportojnë mbi krimin e organizuar, korrupsionin ose të drejtat e pakicave përballen me kërcënime të vazhdueshme dhe shpesh kundër tyre ngrihen padi. Mediat e..

28.03.23 18:38 |

Bullgaria po planifikon projekte për 46 miliardë euro për të mbetur një lider energjetik në rajon

Në mbledhjen e sotme, Këshilli i Ministrave miratoi një vizion strategjik për zhvillimin e sektorit të energjisë elektrike në vend gjatë viteve 2023-2053. Strategjia synon që Bullgaria të mbetet lider në prodhimin dhe eksportin e energjisë elektrike në..

18.01.23 18:50 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна