Eмисия новини
от 15.00 часа

Kriza politike dyvjeçare nuk ngjall optimizëm

Në një ngërç politik, prej muajsh jemi dëshmitarë të stresit politik dhe dialogut të ndërprerë. Pas Çlirimit të Bullgarisë në vitin 1878 në historinë e Bullgarisë nuk ka ndodhur kurrë që në 24 muaj të ketë 5 zgjedhje radhazi, tha doktori Pllamen..

20.12.22 14:26 |

Shtatë tregime dhe shtatë perspektiva mbi shëndetin mendor të burrave

Më shumë se 450 milionë njerëz në mbarë botën kanë çrregullime mendore, sipas të dhënave nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Bullgarët vuajnë më shpesh nga çrregullimet e ankthit (11,4%), depresioni (6,2%), abuzimi me substancat (3,3%)...

10.12.22 10:10 |

Bullgarët që gërshetojnë role të ndryshme në jetë, më lehtë gjejnë rrugëdalje nga krizat

“Nuk kemi shembuj të mirë për menaxhimin e krizave në vendin tonë nga ana e institucioneve. Shpesh përpjekjet për t’u marrë me pasojat e krizave kanë të bëjmë me ndjenjën për masa jo adekuate dhe ndarjen jo të drejtë të resurseve.” Këtë e thekson..

25.10.22 07:15 |

Depresione, sindroma bërnaut dhe stres – bullgarët po bëhen gjithnjë e më të shqetësuar

Në Bullgari, midis 30-35% e njerëzve e lidhin shqetësimin e tyre psikologjik me problemet në punë. Por jo vetëm. Rreth pandemisë me Covid-19, bllokimet, kriza ekonomike dhe tani lufta në Ukrainë, shëndeti mendor i bullgarëve po përkeqësohet..

29.08.22 07:15 |

Maria Ivanovska është shkencëtarja e re më e mirë në Bullgari

Si ndikon stresi mbi sistemin tonë imun? Përgjigjen e kësaj pyetjeje e kërkon doktoresha Maria  Ivanovska, e cila përpara ditëve të numëruara u vlerësua me çmimin më prestigjioz për shkencë në vendin tonë – Çmimin e Madh “Pitagor” për një..

03.06.21 07:15 |

Gjithnjë e më shumë njerëz kanë nevojë për ndihmë psikologjike për shkak të krizës së koronavirusit

Në se stresi dhe shqetësimi për shkak të Covid-19nuk do të mjekohen kjo do të ndikojë negativisht mbi ekonominë. Këtë e tha par BTA psikologu social Ivan Ivanov. Sipas tij gjithnjë e më shumë njerëz do të kenë nevojë për mjekimin e vuajtjes..

07.11.20 10:48 |
Petër Marinov

Po rriten depresionet për shkak të Covid-19

Çrregullimet psikike si depresione dhe shqetësime shënojnë rritje si rezultat i epidemisë së koronavirusit, tha për BNR profesori Petër Marinov, kryetar i Asociacionit të Ekspertëve të Shëndetit Psikik. “Në fakt tema “Covid-19” është tema “Frikë” –..

25.09.20 12:22 |

Gjendja e jashtëzakonshme në Bullgari shqetëson më shumë të rinjtë

Një analizë e Fakultetit Filozofik të Universitetit të Sofjes konstaton, se gjendja e jashtëzakonshme vendosur për shkak të koronavirusit shqetëson më tepër të rinjtë. Te njerëzit në moshë deri në 29 vjeç ka nivele më të larta të shqetësimit, frikës dhe..

06.04.20 10:31 |

COVID-19 rriti nivelin e shqetësimit ndër bullgarët

Më të stresuara gjatë gjendjes së jashtëzakonshme në Bullgari për shkak të COVID-19 janë gratë në Sofje në moshën nga 31 deri në 45 vjeç, të cilat punojnë në shtëpi. 60 për qind prej të anketuarve mendojnë se ata nuk janë rrezikuar nga infektimi. Gjysma..

31.03.20 08:00 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна